Μεγάλες απώλειες 2,47% στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Με ισχυρή πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την Τρίτη, υπό το βάρος της αβεβαιότητας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών. Οι πληροφορίες για ανταλλαγή προσχεδίων συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών φαίνεται να προκάλεσαν σύγχυση τους επενδυτές, με την αγορά να υποχωρεί τελικά προς τα επίπεδα των 800 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 804,96 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,47%.
Με ισχυρή πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την Τρίτη, υπό το βάρος της αβεβαιότητας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών. Οι πληροφορίες για ανταλλαγή προσχεδίων συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών φαίνεται να προκάλεσαν σύγχυση τους επενδυτές, με την αγορά να υποχωρεί τελικά προς τα επίπεδα των 800 μονάδων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 804,96 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,47%.
Αρχικά, σημείωνε κέρδη έως και 0,95%, καταγράφοντας υψηλότερη τιμή στις 833,12 μονάδες, τα οποία διέγραψε γρήγορα και έκλεισε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 105,91 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,47%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4,09%), της ΔΕΗ (+2,63%), του ΟΛΠ (+1,42%) της Μυτιληναίος (+1,35%) και της ΕΧΑΕ (+0,95%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-7,60%), των ΕΛΠΕ (-7,02%), του ΟΠΑΠ (-6,74%), της Jumbo (-6,16%), της Lamda Development (-5,73%), του ΟΤΕ (-5,32%), της Alpha Bank (-4,19%), της Eurobank (-3,95%), της Motor Oil (-3,64%) και της Folli Follie (-3,61%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χημικών (+2,14%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,43%) και των Πρώτων Υλών (+1,23%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-6,11%), των Ταξιδιών (-5,64%), των Τηλεπικοινωνιών (-5,32%), του Πετρελαίου (-5,10%), του Εμπορίου (-3,58%) και των Τραπεζών (-3,58%).
Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, 66 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +19,40%, Altec +15,79%, Προοδευτική +15,05%, Κυριακίδης Η. F.H.L +14,15% και Alpha Αστικά Ακίνητα +14,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βαράγκης -20,00%, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -18,18%, Γ. Ε. Δημητρίου -12,50%, Μοτοδυναμική -11,64% και Ιντερτέκ -9,92%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Με προβλήματα η Βαλένθια κόντρα στον Ολυμπιακό
- Νίκος Δήμου: Ο πραγματικός ήρωας είναι τραγική μορφή
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του MEGA
- Shein, Temu: Το μεγάλο… κόλπο με το χαράτσι των 3 ευρώ στα δέματα από Κίνα
- Τσαγκαράκης: Νέες καταγγελίες για τον γκαλερίστα – «Είδα τα κοσμήματα μου να πωλούνται σε άλλη τιμή»
- Η απάντηση του Νάναλι: «Είμαι καλύτερος από πολλούς παίκτες της Euroleague»
- «Φρικτή αλλά αστεία» – Μια αποκάλυψη της Λάιζα Μινέλι για τη μητέρα της, Τζούντι Γκάρλαντ
- Γιάννης Παναγόπουλος: Στο αρχείο η δικογραφία για το πόθεν έσχες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442