Τουρκία: Εκρήξεις σε δύο νομαρχιακές επιτροπές του φιλοκουρδικού κόμματος
Εκρήξεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα στις νομαρχιακές επιτροπές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP σε δύο πόλεις στην νότια Τουρκία, τα Άδανα και τη Μερσίνη. Στην έκρηξη στα Άδανα τραυματίστηκαν έξι άτομα. Ο αρχηγός του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, έχει καταγγείλει ότι οι επιθέσεις με στόχο το HDP έχουν πληθύνει όσο πλησιάζουν οι κάλπες της 7ης Ιουνίου.
Εκρήξεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα στα περιφερειακά γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) σε δύο πόλεις στην νότια Τουρκία, τα Άδανα και τη Μερσίνη.
Στην έκρηξη στα Άδανα τραυματίστηκαν έξι άτομα. Όπως φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι στο Reuters, η έκρηξη στα Άδανα οφείλεται σε δέμα που είχε παραδοθεί στα γραφεία.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την έκρηξη στη Μερσίνη. Ο αρχηγός του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, έχει καταγγείλει ότι οι επιθέσεις με στόχο το HDP έχουν πληθύνει όσο πλησιάζουν οι κάλπες της 7ης Ιουνίου.
Ο Ντεμιρτάς είχε μιλήσει την Κυριακή σε προεκλογική συγκέντρωση στα Άδανα και έχει προγραμματίσει ομιλία και στη Μερσίνη τη Δευτέρα.