Μιχελογιαννάκης για μεταναστευτικό: H Τουρκία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει
Αιχμές κατά της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ.Χριστοδουλοπούλου άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μιχελογιαννάκης, λέγοντας: «Οι μετανάστες δεν λιάζονται στην Ομόνοια, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, γι'αυτό χρειαζόμαστε πολιτική για το ζήτημα». Παράλληλα, ζήτησε να πιεστεί η ΕΕ για αναθεώρηση των συνθηκών (Δουβλίνου, Σένγκεν), ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκίας, λέγοντας: «Δεν μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή εισβολή, μόνο και μόνο για να αλλοιώνει πληθυσμιακά μεγέθη».
Αιχμές κατά της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ.Χριστοδουλοπούλου άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μιχελογιαννάκης, λέγοντας: «Οι μετανάστες δεν λιάζονται στην Ομόνοια, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, γι’αυτό χρειαζόμαστε πολιτική για το ζήτημα».
Παράλληλα, ζήτησε να πιεστεί η ΕΕ για αναθεώρηση των συνθηκών (Δουβλίνου, Σένγκεν), ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκίας, λέγοντας: «Δεν μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή εισβολή, μόνο και μόνο για να αλλοιώνει πληθυσμιακά μεγέθη».
Αναλυτικότερα, μιλώντας στο BHMA 99,5 σήμερα, Τετάρτη, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανέφερε:
«Το πρώτο μας όπλο αυτή τη στιγμή είναι ότι μπορούμε στη Σύνοδο Κορυφής να πιέσουμε τον Αβραμόπουλο, ώστε να θέσει την αναθεώρηση Δουβλίνου, Σένγκεν, Συμφώνου Μετανάστευσης και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, όσον αφορά το θέμα του προσφυγικού κινήματος. Να πιέσουμε αναγκαστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχθεί ότι είμαστε σύνορο Ευρώπης, άρα η κάθε Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή εισβολή, μόνο και μόνο για να αλλοιώνει πληθυσμιακά μεγέθη.
»Αυτά όμως θέλουν πολιτική για να γίνουν. Μέχρι να γίνουν αυτά -επειδή δεν λιάζονται στην Ομόνοια, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, παιδιά που βρίσκονται σε δραματική κατάσταση- να καταγγείλουμε κατ’ αρχήν και να βάλουμε μυαλό από αυτά που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.
»Εμείς βρίσκουμε στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία. Αντιμετωπίζεις το ανθρωπιστικό θέμα, δηλαδή στέγη και φαγητό και συγχρόνως κάνεις την πολιτική των τεσσάρων σημείων. Όσους μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα, τόσους να δεχθεί και τέλος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442