Μιχελογιαννάκης για μεταναστευτικό: H Τουρκία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει
Αιχμές κατά της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ.Χριστοδουλοπούλου άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μιχελογιαννάκης, λέγοντας: «Οι μετανάστες δεν λιάζονται στην Ομόνοια, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, γι'αυτό χρειαζόμαστε πολιτική για το ζήτημα». Παράλληλα, ζήτησε να πιεστεί η ΕΕ για αναθεώρηση των συνθηκών (Δουβλίνου, Σένγκεν), ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκίας, λέγοντας: «Δεν μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή εισβολή, μόνο και μόνο για να αλλοιώνει πληθυσμιακά μεγέθη».
Αιχμές κατά της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ.Χριστοδουλοπούλου άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μιχελογιαννάκης, λέγοντας: «Οι μετανάστες δεν λιάζονται στην Ομόνοια, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, γι’αυτό χρειαζόμαστε πολιτική για το ζήτημα».
Παράλληλα, ζήτησε να πιεστεί η ΕΕ για αναθεώρηση των συνθηκών (Δουβλίνου, Σένγκεν), ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκίας, λέγοντας: «Δεν μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή εισβολή, μόνο και μόνο για να αλλοιώνει πληθυσμιακά μεγέθη».
Αναλυτικότερα, μιλώντας στο BHMA 99,5 σήμερα, Τετάρτη, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανέφερε:
«Το πρώτο μας όπλο αυτή τη στιγμή είναι ότι μπορούμε στη Σύνοδο Κορυφής να πιέσουμε τον Αβραμόπουλο, ώστε να θέσει την αναθεώρηση Δουβλίνου, Σένγκεν, Συμφώνου Μετανάστευσης και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, όσον αφορά το θέμα του προσφυγικού κινήματος. Να πιέσουμε αναγκαστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχθεί ότι είμαστε σύνορο Ευρώπης, άρα η κάθε Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή εισβολή, μόνο και μόνο για να αλλοιώνει πληθυσμιακά μεγέθη.
»Αυτά όμως θέλουν πολιτική για να γίνουν. Μέχρι να γίνουν αυτά -επειδή δεν λιάζονται στην Ομόνοια, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, παιδιά που βρίσκονται σε δραματική κατάσταση- να καταγγείλουμε κατ’ αρχήν και να βάλουμε μυαλό από αυτά που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.
»Εμείς βρίσκουμε στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία. Αντιμετωπίζεις το ανθρωπιστικό θέμα, δηλαδή στέγη και φαγητό και συγχρόνως κάνεις την πολιτική των τεσσάρων σημείων. Όσους μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα, τόσους να δεχθεί και τέλος».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.