Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To φλερτ έγινε επιστήμη μέσα από διασκεδαστικές ομιλίες

To φλερτ έγινε επιστήμη μέσα από διασκεδαστικές ομιλίες

Ο αλγόριθμος της έλξης και η επιστήμη του φλερτ εξετάστηκαν επί μιάμιση ωρα. Το «μάθημα» περιελάμβανε πικάντικες ομιλίες, επαφή με το κοινό και «εξέταση» εφ’ όλης της ύλης. Ομιλητές ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Περιστέρης και οι Red Door, μια ομάδα που ειδικεύεται σε θέματα σχέσεων. Η… διάλεξη έλαβε χώρα στα πλαίσια του Athens Science Festival το […]

Ο αλγόριθμος της έλξης και η επιστήμη του φλερτ εξετάστηκαν επί μιάμιση ωρα. Το «μάθημα» περιελάμβανε πικάντικες ομιλίες, επαφή με το κοινό και «εξέταση» εφ’ όλης της ύλης.

Ομιλητές ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Περιστέρης και οι Red Door, μια ομάδα που ειδικεύεται σε θέματα σχέσεων.

Η… διάλεξη έλαβε χώρα στα πλαίσια του Athens Science Festival το οποίο είναι αφιερωμένο στην επιστήμη, με την ενότητα The Science of Attraction να περιλαμβάνει χιουμοριστικές ομιλίες πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και τον έρωτα.

Στη διαδικασία προσέγγισης, σύμφωνα με τους ομιλητές, η αναβολή και ο φόβος πρέπει να αντικαθίστανται από την αποφασιστικότητα και την περιέργεια. Έξυπνος τρόπος για να σπάσει ο πάγος είναι η χρήση της φράσης: «Είμαι περίεργος που…».

»Να είστε περίεργοι και να ρωτάτε», συμβούλευσαν οι ομιλητές, οι οποίοι εστίασαν στη σημασία της αυτοπεποίθησης, στην κίνηση των ματιών και στη στάση του σώματος.

Φωνή που να διακρίνεται από σιγουριά και όχι από αβεβαιότητα, μάτια χαμηλωμένα και όχι εντελώς ανοιχτά, που να μαρτυρούν έκπληξη, και πλάτη σε ίσια γραμμή, είναι μερικά από τα ενδεδειγμένα tips για καλή εντύπωση κατά την πρώτη γνωριμία.

Άλλα βασικά όπλα, είναι το χαμόγελο, όχι όμως το διαρκές, και το άνοιγμα των χεριών και των ποδιών για τους άντρες.

Όταν στέκεται δηλαδή κανείς όρθιος καλό είναι, σύμφωνα με τους ομιλητές, να μην αφήνει τα χέρια του να πέφτουν σε ίσια γραμμή και τα πόδια του να είναι κλειστά. Οι πλάτες , ένα ελκυστικό σημείο για τις γυναίκες, μεγαλώνουν με το άνοιγμα των χεριών, ενώ τα ανοιχτά ποδιά δηλώνουν αυτοπεποίθηση.

Η ομιλία προτείνεται να μην είναι γρήγορη, αλλά να υπάρχουν παύσεις για να αυξάνεται ο βαθμός της γοητείας. Και η κίνηση δεν πρέπει να ακολουθεί γρήγορο ρυθμό, αλλά αργό και χαλαρό που να μην προδίδει αγχώδη διάθεση.

Οι μηχανικές ερωτήσεις του τύπου :«Τι σπουδάζεις;» «Τι σκέφτεσαι να κάνεις μετά;» «Πού μένεις;» «Είσαι από την Αθήνα;», απορρίπτονται και τη θέση τους παίρνουν εκείνες που ξεκινούν μια ιστορία.

«Γιατί επέλεξες να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη σχολή; » ή «πες μου κάτι ενδιαφέρον από τη δουλειά σου», είναι ερωτήσεις που ανοίγουν μια σπιρτόζικη επικοινωνία.

«Είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε το πρώτο βήμα», τόνισαν οι ομιλητές, με το «μπόνους» να δίνεται στους άντρες εκείνους που επιλέγουν να αποβάλλουν την απάθεια.

Οι πρωτότυπες ιστορίες και οι αφηγήσεις από ταξίδια ανεβάζουν τον πήχη της έλξης κατά την πρώτη γνωριμία. Όταν όμως απουσιάζουν από το «βιογραφικό» τέτοιου είδους αναμνήσεις, η απόσταση επιβραβεύεται.

Το «ναι σε όλα» από την πλευρά μιας γυναίκας δείχνει ανησυχητική προθυμία, η δυσκολία όμως κατά το φλερτ γοητεύει. Γοητεύει και όταν σε μια ερώτηση του τύπου «τι δουλειά κάνεις», αποφεύγει με έξυπνο τρόπο να απαντήσει και επιτείνει την αγωνία και την επιμονή του άντρα.

Όπως ειπώθηκε στο φεστιβάλ, το 7% μόνο της επικοινωνίας είναι λόγια, με το άγγιγμα του μπράτσου να ενδείκνυται για να αυξήσει τα επίπεδα της συμπάθειας.

Η ευεργετική δράση της αγκαλιάς ήταν ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκε στο «τραπέζι». Και αυτό γιατί τα επίπεδα της ευχαρίστησης ανεβαίνουν σημαντικά εάν οι αγκαλιές ανέρχονται στις οκτώ την ημέρα. Αυξάνεται έτσι η οξυτοκίνη ή αλλιώς η ορμόνη της αγάπης και απελευθερώνεται ωκυτοκίνη, που προκαλεί ευθυμία και απομακρύνει το θυμό.

«Μορφωνόμαστε και εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας σε πολύ εξειδικευμένα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία, αποφοιτούμε από πανεπιστήμια, εκπονούμε διδακτορικές διατριβές, αλλά η συναισθηματική μας εκπαίδευση είναι ελλιπής», σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνος Περιστέρης, ομιλητής της εκδήλωσης, στο in.gr.

Φράσεις όπως «άντρες δεν υπάρχουν πια» ή «τίποτα το συναρπαστικό» τον προβληματίζουν , όπως αναφέρει, καθώς «είναι κάτι που έχει γίνει αντιπροσωπευτικό του dating scene στην Ελλάδα και πρέπει να αλλάξει».​

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024