Δεκαπέντε χρόνια «Βραβείο Χορν». Ποιοι είναι οι υποψήφιοι;
–Μάνος Καρατζογιάννης, Ντένης Μακρής, Γιάννης Παπαδόπουλος και Μιχάλης Σαράντης είναι οι υποψήφιοι που διεκδηκούν το φετινό βραβείο «Δημήτρης Χορν» που θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2015 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Το επαμειβόμενο Βραβείο είναι […]
–Μάνος Καρατζογιάννης για το ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).
–Ντένης Μακρής για το ρόλο του Άμλετ, στον έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία)
–Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του: στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» , σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Και στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χἀρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής).
–Μιχάλης Σαράντης για: το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ). Και το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).
Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής.
Για το Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος θα παίξει στο πιάνο αγαπημένες επιτυχίες του που πρωτοακούστηκαν από τη φωνή του Δημήτρη Χορν. Σε ρόλο- έκπληξη το συγκρότημα Melisses με την κυρία Μάρω Κοντού. Παλαιότεροι νικητές του «Βραβείου Χορν» θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).
Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιώργος Χρυσοστόμου, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.
Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).
- ΦΡΟΥΤΟΛΟΓΙΟ 2026 – Το Ημερολόγιο της Φρουτοπίας αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Πετρούπολη: Θύμα ληστείας και απόπειρας βιασμού έπεσε 13χρονη σε στάση λεωφορείου – Συνελήφθη 31χρονος
- Κατήφορος χωρίς τέλος: Πως ο Λανουά «έδειξε» ασυλία στους ορισμούς Κυπέλλου
- Η Ρωσία καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ για νέες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442