Τον Μάρτιο το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Τον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο οποίο θα προβλέπονται ρυθμίσεις υπέρ των φαρμακοποιών.
Τον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο οποίο θα προβλέπονται ρυθμίσεις υπέρ των φαρμακοποιών.
Η δέσμευση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών κατά τη σημερινή συνάντηση, άφησε ικανοποιημένο τον κλάδο.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε ότι σε πρώτη φάση στόχος είναι «να αποσυρθούν οι νόμοι που εξαρτήθηκαν από μνημονιακές επιταγές».
Έτσι, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αναμένεται μεταξύ άλλων να κλείσει το νομικό «παράθυρο» που απελευθέρωνε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η διευθέτηση του ωραρίου.
Επιπλέον, «γκρίζα ζώνη» για τον κλάδο αφορούν και οι αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης στα Πειθαρχικά Συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων.
Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι οι θέσεις των φαρμακοποιών θα τεθούν υπό επεξεργασία από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να συμπεριληφθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442