Νεκροί μαχητές της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό χτύπημα στη Συρία
Πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ -περιλαμβανομένου του γιου του στρατιωτικού ηγέτη Ιμάντ Μουγκνίγια που είχε δολοφονηθεί το 2008- σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, δήλωσε αξιωματούχος της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου που μάχεται στο μέτωπο του συριακού εμφυλίου δίπλα στις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ. Ισραηλινές πηγές επιβεβαιώνουν την επίθεση, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει αντίποινα.
Πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ -περιλαμβανομένου του γιου του στρατιωτικού ηγέτη Ιμάντ Μουγκνίγια που είχε δολοφονηθεί το 2008- σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, δήλωσε αξιωματούχος της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου που μάχεται στο μέτωπο του συριακού εμφυλίου δίπλα στις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.
Επισήμως από τον ισραηλινό στρατό δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο, ωστόσο ισραηλινές πηγές που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 επιβεβαίωσαν την επίθεση στο συριακό έδαφος. Το Ynet news επικαλείται επίσης στρατιωτική πηγή πως δηλώνει πως στόχος της επίθεσης ήταν «τρομοκράτες που ήθελαν να επιτεθούν στο Ισραήλ».
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται ο Τζιχάντ Μουγκνίγια, γιος του στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ Ιμάντ Μουγκνίγια, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2008 στη Δαμασκό με την Χεζμπολάχ να κατηγορεί το Ισραήλ. Ο Ιμάντ Μουγκνίγια βρισκόταν στη λίστα των πλέον καταζητούμενων από τις ΗΠΑ για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και δυτικών στόχων.
Η ισραηλινή επιδρομή έρχεται τρεις ημέρες αφότου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε εκλαμβάνει τις συχνές ισραηλινές επιδρομές στη Συρία ως μεγάλη πρόκληση, και η Συρία και οι σύμμαχοί της έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν.
Οι δύο πύραυλοι που εκτόξευσε ισραηλινό ελικόπτερο έπληξαν το κονβόι του Τζιχάντ Μουνίεχ στη συριακή επαρχία Κουνέιτρα κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Στην επαρχία έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών, περιλαμβανομένων μαχητών που ανήκουν στο δίκτυο της Αλ Κάιντα.
Οι πληροφορίες για την ισραηλινή επιδρομή μεταδόθηκαν αρχικά από το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442