Νέα πτώση 2,06% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με την αγορά να κινείται πτωτικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Η αρχική ανοδική αντίδραση που προσέγγισε το 2% δεν είχε διάρκεια, με τους πωλητές να επανέρχονται και να οδηγούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2012. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 761,66 μονάδες με πτώση 2,06%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί κατά 7,81%.
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την Πέμπτη, με την αγορά να κινείται πτωτικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Η αρχική ανοδική αντίδραση που προσέγγισε το 2% δεν είχε διάρκεια, με τους πωλητές να επανέρχονται και να οδηγούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2012.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 761,66 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,06%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 792,98 μονάδες (+1,96%) και κατώτερη τιμή στις 757,78 μονάδες (-2,56%). Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων σημειώνει συνολικές απώλειες 8,92%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους υποχωρεί σε ποσοστό 7,81%.
Η αξία των συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και διαμορφώθηκε στα 76,23 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,84%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,78%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,22%), της ΕΧΑΕ (+2,89%), της Folli Follie (+2,08%) και της Coca Cola HBC (+1,66%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-8,19%), της Aegean Airlines (-7,25%), της ΕΥΔΑΠ (-4,25%), της ΔΕΗ (-4,23%), της Grivalia Properties (-4,10%), της Μυτιληναίος (-3,91%), της Εθνικής (-3,85%) και της Ελλάκτωρ (-3,70%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χημικών (+2,49%), του Εμπορίου (+2,05%), των Τροφίμων (+1,64%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,55%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-9,75%), των Προσωπικών Προϊόντων (-7,36%), των Πρώτων Υλών (-3,78%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,77%).
Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 86 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: SATO +19,79%, Αιολική ΑΕΕΧ +9,67%, Μπήτρος +9,47%, Yalco +7,14% και Minerva +6,67%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ -20,00%, Dionic -17,44%, Pasal -13,86%, Λεβεντέρης (π) -10,00% και Κτήμα Λαζαρίδη -9,97%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442