Δέκα χρόνια καταναγκαστικά έργα ζητά η εισαγγελία για επικριτή του Πούτιν
Ποινή κάθειρξης 10 ετών σε στρατόπεδο εργασίας στον γνωστότερο επικριτή του Κρεμλίνου, τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βάρος της γαλλικής εταιρείας Yves Rocher, ζήτησε η ρωσική εισαγγελία.
Ποινή κάθειρξης 10 ετών σε στρατόπεδο εργασίας στον γνωστότερο επικριτή του Κρεμλίνου, τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βάρος της γαλλικής εταιρείας Yves Rocher, ζήτησε την Παρασκευή η ρωσική εισαγγελία.
Ο Ναβάλνι, κατηγορείται, όπως και ο αδελφός του Αλέγκ -βάρος του οποίου η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επίσης σε στρατόπεδο εργασίας- για την υπεξαίρεση 27 εκατομμυρίων ρουβλίων από μια εταιρεία η οποία συνδεόταν με τη γνωστή γαλλική επιχείρηση.
Η γαλλική πολυεθνική έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν υπέστη ζημία από τη συνεργασία της με το Ναβάλνι, όμως έχει παραδεχθεί πως είχε υποβάλει προσφυγή στην οποία βασίστηκε η δίωξη του αντιφρονούντα.
Η ρωσική Δικαιοσύνη αποφάσισε να παρατείνει τον κατ’ οίκον περιορισμό ο οποίος έχει επιβληθεί στον Ναβάλνι έως την 15η Φεβρουαρίου, όπως ζητούσε η εισαγγελία. Για την υπόθεση της Yves Rocher, αναμένεται να ανακοινώσει την τελεσίδικη απόφασή της σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Ο 38χρονος πολέμιος του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2013 σε πέντε χρόνια κάθειρξη σε στρατόπεδο εργασίας με αναστολή για άλλη υπόθεση κατάχρησης. Η καταδίκη του είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Μόσχας.
Οι αδελφοί Ναβάλνι αρνούνται κάθε κατηγορία και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια του Κρεμλίνου να φιμώσει τη ρωσική αντιπολίτευση.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας