Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου πριν τη «μάχη» για τον Πρόεδρο
Συνάντηση μίας ώρας είχαν το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν από την πρώτη -κρίσιμη για την καταγραφή δυνάμεων- ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή. Η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει 180 «ναι» στην γ' ψηφοφορία, με τον Ευ.Βενιζέλο να επιμένει στην πολιτική συναίνεση, θέση που αναμένεται να επαναλάβει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Συνάντηση μίας ώρας είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν από την πρώτη -κρίσιμη για την καταγραφή δυνάμεων- ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
Η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία, με τον Ευ.Βενιζέλο να επιμένει στα περί ανάγκης ύπαρξης πολιτικής συναίνεσης, θέση που αναμένεται να επαναλάβει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (16:00).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέτει τον πήχυ για την πρώτη ψηφοφορία ανάμεσα από 162 ώς 166 θετικές για τον Σταύρο Δήμα ψήφους, που σημαίνει ότι εκτός των 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας προσδοκά άλλες 7 ώς 11 ψήφους.
Πιθανές δεξαμενές είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, αν και εκτιμάται ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα ανοίξουν τα χαρτιά τους από σήμερα, αλλά θα περιμένουν την τρίτη ψηφοφορία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442