Σε δημοπρασία βγαίνει η γραφομηχανή με την οποία γράφτηκε το περίφημο θρίλερ του Χίτσκοκ «Ψυχώ». Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα βγει στο σφυρί την Πέμπτη, με τιμή εκκίνησης τις 25.000 δολάρια.
Με 25.000 δολάρια μπορεί κανείς να αποκτήσει τη γραφομηχανή με την οποία γράφτηκε ένα από τα πιο κλασικά θρίλερ, το «Ψυχώ» του Χίτσκοκ.
Είναι μια Olympia στο χρώμα του φύλλου της ελιάς και θα δημοπρατηθεί την Πέμπτη από τον αμερικανικό γραφείο δημοπρασιών «Nate D. Sanders auction house».
Σε αυτή τη γραφομηχανή έγραψε το «Ψυχώ» ο σεναριογράφος του Χίτσκοκ, Joseph Stefano. Η κλασική ταινία τρόμου του 1960 ήταν βασισμένη στη νουβέλα του Robert Bloch και ήταν το δεύτερο μόλις σενάριο που είχε γράψει ο Stefano. Ο Χίτσκοκ του είχε ζητήσει να συνεργαστούν και στα σενάρια για «Τα Πουλιά» και το «Μάρνι», όμως εκείνος αρνήθηκε. Αντ’ αυτού αφοσιώθηκε στη συγγραφή των επεισοδίων του «The Outer Limits», στην ίδια γραφομηχανή.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.