Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τους τραπεζίτες
Συνάντηση με τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη ρευστότητα της οικονομίας. Στην συνάντηση θα είναι παρόντες οι διοικητές των ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, και το θέμα που -κατά πληροφορίες- θα συζητηθεί είναι το αδιάθετο κεφάλαιο των 11,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Συνάντηση με τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη ρευστότητα της οικονομίας.
Στην συνάντηση θα είναι παρόντες οι διοικητές των ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, και το θέμα που -κατά πληροφορίες- θα συζητηθεί είναι το αδιάθετο κεφάλαιο των 11,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Αθήνα σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της ειδικά μετά την συμφωνία του Eurogroup για την πιστωτική γραμμή στήριξης ECCL, αλλά και μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τη Δευτέρα αύξησε την πίεση προς την ελληνική πλευρά λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές ώς το τέλος του χρόνου, δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF και το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να επιστραφεί.
Τα 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του 2014, καθώς στη συνέχεια -όπως προβλέπεται- θα πρέπει να επιστραφούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ώστε να ακυρωθούν μειώνοντας ισόποσα το χρέος.
Η χρήση του ποσού αυτού είχε στα τέλη του 2013 επεκταθεί για έναν χρόνο, καθώς εκκρεμούσε η περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ.
Στην συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τους τραπεζίτες αναμένεται να συζητηθεί και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, για την οποία οι δανειστές έχουν διατυπώσει ενστάσεις.
- Ποιες επιχειρήσεις υπάγονται στη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια»
- Βουλή: Εκπρόθεσμη η τροπολογία Δένδια για τα «κόκκινα δάνεια» επιχειρήσεων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Superbet: O συμπαίκτης που πάντα θέλαΜΕ
- Πάτρα: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή
- Κώστας Τσουκαλάς: Η αντίφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
- Μετάνιωσε ο Νεϊμάρ για το επεισόδιο με τον γιο του Ρομπίνιο: «Ξεπέρασα τα όρια»
- Παλαιό Φάληρο: Σχολικό λεωφορείο τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη και εκθέτει την Ελλάδα
- «Οι Κινέζοι έφτιαξαν ΑΣΕΠ τον έβδομο αιώνα μ.Χ.»
- Η μεγάλη αλλαγή του ΜακΚίσικ: Γιατί εκτελεί βολές από την άκρη της γραμμής (pic, vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442