Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με τους τραπεζίτες

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τους τραπεζίτες

Συνάντηση με τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη ρευστότητα της οικονομίας. Στην συνάντηση θα είναι παρόντες οι διοικητές των ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, και το θέμα που -κατά πληροφορίες- θα συζητηθεί είναι το αδιάθετο κεφάλαιο των 11,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Συνάντηση με τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη ρευστότητα της οικονομίας.

Στην συνάντηση θα είναι παρόντες οι διοικητές των ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, και το θέμα που -κατά πληροφορίες- θα συζητηθεί είναι το αδιάθετο κεφάλαιο των 11,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Αθήνα σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της ειδικά μετά την συμφωνία του Eurogroup για την πιστωτική γραμμή στήριξης ECCL, αλλά και μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τη Δευτέρα αύξησε την πίεση προς την ελληνική πλευρά λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές ώς το τέλος του χρόνου, δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF και το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να επιστραφεί.

Τα 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του 2014, καθώς στη συνέχεια -όπως προβλέπεται- θα πρέπει να επιστραφούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ώστε να ακυρωθούν μειώνοντας ισόποσα το χρέος.

Η χρήση του ποσού αυτού είχε στα τέλη του 2013 επεκταθεί για έναν χρόνο, καθώς εκκρεμούσε η περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ.

Στην συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τους τραπεζίτες αναμένεται να συζητηθεί και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, για την οποία οι δανειστές έχουν διατυπώσει ενστάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024