To τελευταίο ταξίδι του Blue Star Ithaki στις Κυκλάδες
Επί 14 ολόκληρα χρόνια διέσχιζε το Αιγαίο, έδενε κάβους στα νησιά των Κυκλάδων και εξυπηρετούσε στρατιές ταξιδιωτών. Το Blue Star Ithaki εκτέλεσε το Σάββατο το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος. Σύντομα θα ξεκινήσει για ένα άλλο μακρινό ταξίδι με προορισμό τον Καναδά, καθώς το πλοίο αγοράστηκε από καναδική εταιρεία. Δείτε το βίντεο με τη συγκινητική υποδοχή του Blue Star Ithaki στο λιμάνι της Σύρου.
Επί 14 ολόκληρα χρόνια διέσχιζε το Αιγαίο, έδενε κάβους στα νησιά των Κυκλάδων και εξυπηρετούσε στρατιές ταξιδιωτών.
Το Blue Star Ithaki εκτέλεσε το Σάββατο το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος.
Σύντομα θα ξεκινήσει για ένα άλλο μακρινό ταξίδι με προορισμό τον Καναδά, καθώς το πλοίο αγοράστηκε από καναδική εταιρεία.
Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, το Blue Star Ithaki έδεσε στο λιμάνι της Ερμούπολης και οι Συριανοί του επιφύλαξαν μια θερμή και συγκινητική υποδοχή.
Εκτός από τους επιβάτες, που επρόκειτο να ταξιδέψουν, το περίμεναν εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμεναρχείου, αλλά και αρκετός κόσμος που ήθελε να δει το πλοίο για τελευταία φορά.
Συριανοί με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες είχαν κατέβει στην προβλήτα για να δούν το Blue Star Ithaki να μπαίνει με μεγαλοπρέπεια στο λιμάνι συνοδευόμενο απο ψαροκάικα. Μέχρι και οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν για να αποχαιρετήσουν το πλοίο.
«Καλό ταξίδι, αγαπημένο μας «Ιθάκη», σε όποιες θάλασσσες και αν ταξιδέψεις. Οι επιβάτες που σε αγαπήσαμε» έγραφε πανό που είχαν αναρτήσει στο λιμάνι της Σύρου.
Ο συριανός καπετάνιος, Ηλίας Βερβενιώτης, κατέβηκε στο λιμάνι και μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου δέχτηκαν δώρα και γλυκά από τους συγκεντρωμένους. Ήταν το μεγάλο ευχαριστώ για τα 14 χρόνια που εξυπηρέτησαν τους νησιώτες με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμη και ο ίδιος ο καπετάνιος δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυά του.
Το πλοίο είπε το τελευταίο αντίο στους Συριανούς με απανωτά σφυρίγματα. Όταν έλυσαν οι κάβοι, έκανε μια τελευταία βόλτα στο λιμάνι. Τρία φορτηγά κατευθύνθηκαν στο μέρος που άραζε και «υποκλίθηκαν» μπροστά του.
Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442