Ζάκυνθος: Άσκηση ποινικής δίωξης για τα επιδόματα τυφλότητας
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην νομάρχη Ζακύνθου και του οφθαλμίατρου που χορηγούσε βεβαιώσεις για τα επιδόματα τυφλότητας, προχώρησε η Εισαγγελία Ζακύνθου μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για το θέμα.
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην νομάρχη Ζακύνθου, Διονύση Γάσπαρου και του οφθαλμίατρου που χορηγούσε βεβαιώσεις για τα επιδόματα τυφλότητας, προχώρησε η Εισαγγελία Ζακύνθου μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για το θέμα αυτό.
Συγκεκριμένα, ο πρώην νομάρχης κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ποσού άνω των 120.000 ευρώ, ενώ ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα και επί πλέον για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄επάγγελμα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση περνά στην κύρια ανάκριση και οφείλουν οι διωκόμενοι να αποδείξουν πως δεν ευσταθεί το κατηγορητήριο, ειδάλλως θα παραπεμφθούν σε δίκες με τις παραπάνω ή με τροποποιημένες κατηγορίες.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των δύο παραπάνω προσώπων, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Ζακύνθου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Γάσπαρο όσο και στον οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου, ο οποίος εδώ και ενάμισι χρόνο έχει συνταξιοδοτηθεί.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της άσκησης δίωξης σε βαθμό πλημμελήμματος κατά δεκάδων επιδοματούχων τυφλότητας που αποφάσισε η Εισαγγελία Ζακύνθου, επειδή όπως προέκυψε από τα στοιχεία, εισέπρατταν τα επιδόματα δίχως να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας