Τυχερός… Κάργα ο Ολυμπιακός, νίκη για Ατρόμητο, «μοιρασιά» στο Ηρακλής – Λεβαδειακός
Άνοιξε την Τρίτη η αυλαία της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με τρεις αναμετρήσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ψαχνά. Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα 1-0 από την Πάτρα, έχοντας την τύχη με το μέρος του, αφού η Παναχαϊκή είχε δύο δοκάρια, έπαιζε με 10 παίκτες από το 60' και τελικά έχασε από αυτογκόλ του Κάργα στο 74'. Ο Ατρόμητος με γκολ «κεραυνό» του Κούρου πέρασε από τα Ψαχνά επικρατώντας του τοπικού Ηρακλή με 1-0, ενώ ο Λεβαδειακός έφυγε με τον βαθμό από τη Θεσσαλονίκη, όπου έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή. Συνέχεια την Τετάρτη και την Πέμπτη με πλούσιο πρόγραμμα.
Άνοιξε την Τρίτη η αυλαία της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με τρεις αναμετρήσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ψαχνά.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Παναχαϊκής στο Παμπελοποννησιακό στάδιο σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε με αυτογκόλ ο Κάργας στο 74′.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η Παναχαϊκή μετά την αποβολή του Άλμπι με δεύτερη κίτρινη στο 60′, ενώ οι Πατρινοί στάθηκαν άτυχοι όταν σε δύο περιπτώσεις, οι ποδοσφαιριστές τους σημάδεψαν τα δοκάρια των Πειραιωτών.
Στο 90′ τραυματίστηκε ο Σιόβας και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, σκορπίζοντας ανησυχία στον Μίτσελ και το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού. Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Υπό το βλέμμα του Ρικάρντο Σα Πίντο ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών στην Εύβοια, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του 5ου ομιλου για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός, βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου των Ψαχνών και παρακολούθησε τις προσπάθειες του Ατρομήτου, με τη διοίκηση του οποίου αναμένεται να δώσει τα «χέρια» μέσα στις επόμενες ώρες ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 75ο λεπτό ο Κούρος με βολέ έξω από την περιοχή.
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Καυτανζογλείου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Σιατραβάνη, ενώ για τον Λεβαδειακό ισοφάρισε με δυνατό σουτ ο Μπορνταγκαράι στο 59΄.
Στο 86΄ ο Περόνε έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Πρζιρόφσκι, ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η αποβολή του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Ζιαμπάρης, Στάμου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Πουρτουλίδης (76` Αγγελούδης), Ιντζόγλου (+90` Τόσκας), Περόνε, Σιατραβάνης, Ρομάνο, Πασάς (57` Κάσος).