Πυρετώδεις ετοιμασίες για την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ
Άμεση σύνδεση με το αποτέλεσμα των συνομιλιών της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι έχει η επικείμενη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο, στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να εξαγγείλει ορισμένες φοροελαφρύνσεις ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.
Άμεση σύνδεση με το αποτέλεσμα των συνομιλιών της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι έχει η επικείμενη ομιλία τουΑντώνη Σαμαρά το Σάββατο, στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός είναι σε «ανοικτή γραμμή» με τους στενούς του συνεργάτες,Χρύσανθο ΛαζαρίδηκαιΣταύρο Παπασταύρου, που μετέχουν στην αποστολή μαζί με το υπουργικό κλιμάκιο, και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην γαλλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει, ανεξαρτήτως από το εάν θα υπάρξει συμφωνία ή ανοχή της τρόικας, στο πλαίσιο του οδικού χάρτη που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ να προαναγγείλει και συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, οι οποίες κατά τον ίδιο είναι εντός του δημοσιονομικού πλαισίου και δεν δημιουργούν πρόβλημα στην εκτέλεση του προγράμματος και του προϋπολογισμού.
Εξάλλου, αυτό που προτάσσει στην παρούσα φάση ο πρωθυπουργός είναι η άποψη ότι πρέπει και η κοινωνία να δει πραγματικά ότι κάτι αλλάζει και γι’ αυτό εκτιμάται από το επιτελείο του ότι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν είναι πλήρως αιτιολογημένα με οικονομικά και κοινωνικά επιχειρήματα.
Προφανώς και ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη «άδεια χέρια», καθώς ο βασικός στόχος είναι να αλλάξει στην κοινωνία το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ και να αντιμετωπίσει παράλληλα το σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του κ. Σαμαρά, που θα γίνει παρουσία και του πρώην πρωθυπουργούΚώστα Καραμανλή, θα οριστικοποιηθεί μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής στο Μακεδονία Παλλάς, όπου και θα καταλύσει η κυβερνητική αποστολή.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.