Η Χαμάς απήγαγε τους τρεις ισραηλινούς εφήβους, παραδέχεται στέλεχός της
Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς παραδέχθηκε στη διάρκεια συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη ότι η παλαιστινιακή οργάνωση απήγαγε και σκότωσε τους τρεις ισραηλινούς εφήβους που βρέθηκαν δολοφονημένοι τον Ιούνιο. Η απαγωγή και η δολοφονία των εφήβων προκάλεσε την οργή του Ισραήλ και
Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς παραδέχθηκε στη διάρκεια συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη ότι η παλαιστινιακή οργάνωση απήγαγε και σκότωσε τους τρεις ισραηλινούς εφήβους που βρέθηκαν δολοφονημένοι τον Ιούνιο.
Η δολοφονία των τριών εφήβων προκάλεσε την οργή του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή που έχει αφήσει πίσω του εκατοντάδες νεκρούς στη Γάζα.
Σε βίντεο, ο Σαλάχ Αλ-Αρούρι, ο οποίος θεωρείται ένα από τα ανώτερα στελέχη της Χαμάς ακούγεται να λέει ότι οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ -η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς- ευθύνονται για την απαγωγή του 19χρονου Εγιάλ Γιφράτς, του 16χρονου Γκιλάντ Σαάρ και του 16χρονου Ναφτάλι Φρένκελ.
«Λέγεται ότι ήταν μία ισραηλινή συνωμοσία και εγώ λέω ότι δεν ήταν» λέει ο Αλ Αρούρι.
«Οι μουτζαχεντίν των αλ Κάσαμ ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν (την απαγωγή) σε ένδειξη στήριξης στην απεργία πείνας των κρατουμένων» είπε, αναφερόμενος σε παλαιστίνιους κρατούμενους που βρίσκονται φυλακισμένοι στο Ισραήλ.
Τα σχόλια έγιναν στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ένωση Μουσουλμάνων Λόγιων.
Το βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.
Μέχρι στιγμής η Χαμάς δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή και τη δολοφονία των τριών εφήβων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φενέρμπαχτσε – Παρτιζάν 81-78: Νίκη με «υπογραφή» Χόρτον-Τάκερ
- Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ταχύτητα πάνω από 30 χλμ/ώρα
- Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι την παραμονή των νέων διαπραγματεύσεων
- Μεγάλη Βρετανία: Πρόστιμο 16 εκατ. λιρών στο Reddit για την συλλογή και χρήση δεδομένων ανηλίκων κάτω των 13
- Το «πριν το καλοκαίρι» της Μαρίας Καρυστιανού, το υπουργείο που της «έταξαν» και το ντιμπέιτ με τον Άδωνι
- Τα πλοκάμια του μεξικανικού καρτέλ στην Ελλάδα – Οι δολοφονίες και οι συλλήψεις ανθρώπων του «Ελ Μέντσο»
- Ισπανία: Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, ο επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 1981
- Αταλάντα-Ντόρτμουντ 4-1: Ψυχωμένοι οι γηπεδούχοι, προκρίθηκαν με πέναλτι στο 90+8’
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Άλιμος: Η τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού που πήρε σβάρνα 11 ΙΧ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-12-120x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442