Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Η ανάκαμψη των τραπεζών δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την πτωτική πορεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 1.090,82 μονάδες, με ήπια πτώση 0,25%. Η Coca Cola HBC σημείωσε βουτιά (5,3%) μετά την προειδοποίηση για τις πωλήσεις της στην Ρωσία.
Η ανάκαμψη των τραπεζών δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την πτωτική πορεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 1.090,82 μονάδες, με ήπια πτώση 0,25%. Η Coca Cola HBC σημείωσε βουτιά (5,3%) μετά την προειδοποίηση για τις πωλήσεις της στην Ρωσία.
Η εταιρία είπε ότι η υποχώρηση του όγκου των πωλήσεων της θα συνεχιστεί και στο δεύτερο μισό του έτους λόγω της «ξαφνικής επιδείνωσης» στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης με την Ουκρανία.
Αρχικά η αγορά κατέγραψε έντονη πτώση υποχωρώντας στα επίπεδα των 1.071,66 μονάδων (-2,00%), ανακάμπτοντας στη συνέχεια στις 1.101,22 μονάδες (+0,71%), για να κλείσει τελικά σε αρνητικό έδαφος.
Στη διάρκεια των εννέα τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει σημειώσει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 10,19%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 135,29 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,44%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+7,94%), της Eurobank (+3,62%), της Εθνικής (+3,14%), της Alpha Bank (+2,09%), της Eurobank Properties(+1,93%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,16%) και της ΔΕΗ (+0,87%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές Folli Follie (-5,99%), της Coca Cola HBC (-5,33%), της Jumbo (-3,72%), της Ιντραλότ (-2,33%), της Viohalco (-2,30%), της Τέρνα Ενεργειακή (-2,19%), της Μυτιληναίος (-1,99%) και της ΜΕΤΚΑ (-1,92%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+10,48%), των Τραπεζών (+4,17 %) και της Τεχνολογίας (+0,88%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου (-5,96%), των Τροφίμων (-5,25%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-3,06%).
Ανοδικά κινήθηκαν 65 μετοχές, 59 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +19,55%, Altec +19,23%, Μπουτάρης (κ) +18,18% και Dionic +178,91% και SATO +13,82%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κέκροψ -25,84%, Πήγασος -20,00%, Γενική τράπεζα -19,82%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -19,67% και ΄Αλφα Γκρίσιν -19,44%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442