Στο 0,4%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, αναδεικνύοντας περαιτέρω τους κινδύνους αποπληθωρισμού που έχει επισημάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, αναδεικνύοντας περαιτέρω τους κινδύνους αποπληθωρισμού που έχει επισημάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Ιούλιο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,4% από 0,5% τον Ιούνιο.
Η προηγούμενη χαμηλότερη επίδοση του πληθωρισμού (0,1%) είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο του 2009. Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός -που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, του καπνού και του αλκοόλ- παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,8% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 1% έναντι αύξησης 0,1% τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές των υπηρεσιών ήταν αυξημένες 1,3% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια και ανακοίνωσε μπαράζ άλλων μέτρων τον Ιούνιο για να διοχετευθεί χρήμα στην υποτονική οικονομία της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να δράσει και πάλι, εάν οι πληθωριστικές προσδοκίες επιδεινωθούν σε σχέση με τη σημερινή προοπτική.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη και οι αναλυτές αναμένουν ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλες αλλαγές της πολιτικής της, καθώς υπάρχουν μηνύματα από μέλη του Συμβουλίου ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποτιμηθεί η επίπτωση των τελευταίων μέτρων της στην πραγματική οικονομία.
Ο πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε στο 0,8% τον Ιούλιο από 1% τον προηγούμενο μήνα, λίγες ημέρες μετά την προτροπή της κεντρικής τράπεζας της χώρας για αύξηση των μισθών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας