Πύραυλο μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σάββατο έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα για δέκατη πέμπτη φορά φέτος, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σάββατο έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα για 15η φορά φέτος, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap.
Σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα «εκτόξευσε έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς, που μάλλον είναι Scud, στη θάλασσα της Ιαπωνίας στις 21:40 (τοπική ώρα, 03:40 ώρα Ελλάδας)».
Ο πύραυλος αυτός, το βεληνεκές του οποίου εκτιμάται ότι είναι 500 χιλιόμετρα, εκτοξεύθηκε από το Καπ Γιάνγκσαν της δυτικής Βορείου Κορέας, κοντά στη γραμμή που τη χωρίζει από τη Νότια Κορέα, με κατεύθυνση βορειοανατολικά.
«Αναλύουμε τα κίνητρα για την εκτόξευση αυτή το πυραύλου και τώρα έχουμε αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού ενόψει άλλων πιθανών εκτοξεύσεων», επεσήμανε η ανακοίνωση.
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξέφρασε «την έντονη διαμαρτυρία του».
«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στη Βόρεια Κορέα ότι η ανάπτυξη του πυρηνικού (της προγράμματος) και πυραύλων δεν μπορεί να συμβαδίζει με την οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε ο Άμπε.
Πολλές αποφάσεις του ΟΗΕ απαγορεύουν στη Βόρειο Κορέα να προχωρά σε τέτοιες εκτοξεύσεις χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των βαλλιστικών πυραύλων, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε την Πιονγιάνγκ στις αρχές Ιουλίου για τις πρόσφατες εκτοξεύσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το επώδυνο μυστικό της Μέριλ Στριπ και η επιστροφή – «Έπαθα μετατραυματικό στρες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442