
Bundesbank: Στάσιμο το ΑΕΠ της Γερμανίας στο β΄ τρίμηνο 2014
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας παρέμεινε στάσιμο στο δεύτερο τρίμηνο 2014, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες επέδρασαν αρνητικά στη βιομηχανική παραγωγή και τις κατασκευές.
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας παρέμεινε στάσιμο στο δεύτερο τρίμηνο 2014, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες επέδρασαν αρνητικά στη βιομηχανική παραγωγή και τις κατασκευές.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal η προειδοποίηση που απευθύνει μέσω της μηνιαίας έκθεσης της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, είναι μια ένδειξη ότι η Ευρωζώνη θα δυσκολευτεί να αυξήσει τον ήπιο ρυθμό ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου 2014. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου στις 14 Αυγούστου.
Στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2014, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση, όταν η γερμανική οικονομία σημείωσε το ίδιο διάστημα ετήσια ανάπτυξη 3,3%. Η Γερμανία αντιστοιχεί στο 30% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, κάτι που δείχνει ότι οι επιδόσεις της επιδρούν άμεσα στο ΑΕΠ της νομισματικής ένωσης .
Η έκθεση της Bundesbank δεν παρέχει συγκεκριμένη εκτίμηση για την ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πάντως, η Bundesbank έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά 1,9% εφέτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πότε θα κάνουμε Ανάσταση του χρόνου; Η μεγάλη διαφορά στο Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα του 2027
- Πάρμα – Νάπολι 1-1: Ο Στρεφέτσα έβαλε «στοπ» στους Παρτενοπέι (vid)
- Σανάε Τακαΐτσι προς Deep Purple: «Είστε οι θεοί μου» – Η ροκ πλευρά της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι
- Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο την ΕΕ, «εφόσον έχει πλεόνασμα»
- Μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή «αποκάλυψε» όπλα – Τι βρήκαν οι Αρχές
- Ισοπαλία στο Σίτι Γκράουντ (1-1), στη ζώνη του υποβιβασμού η Τότεναμ (0-1)
- Θριάσιο: Πτώση τμήματος της οροφής σε θάλαμο ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442