
Έχασε τις 1.200 μονάδες το Χρηματιστήριο με βουτιά 3,98%
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από το κρίσιμο ψυχολογικά επίπεδο των 1.200 μονάδων, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Μαΐου. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.193,30 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση 3,98%.
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από το κρίσιμο ψυχολογικά επίπεδο των 1.200 μονάδων, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Μαΐου.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές καθώς στην αγορά επικρατεί η ανησυχία ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια και άρα νέες αυξήσεις κεφαλαίου, ενώ αρνητικά επιδρούν και η αβεβαιότητα σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ, τα νέα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα και η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.193,30 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 3,98%.
Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 23ης Μαΐου.
Η αξία των συναλλαγών παρουσιάσθηκε αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, γεγονός αρνητικό σε μία έντονη πτωτική συνεδρίαση, και ανήλθε στα 146,95 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,76%.
Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με εξαίρεση τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (+0,51%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-7,74%), της Πειραιώς (-6,98%), της Eurobank (-6,02%), της Jumbo (-5,31%), του ΟΤΕ (-4,87%), της ΔΕΗ (-4,80%), της ΓΕΚ (-4,77%), της Εθνικής (-4,76%), της MIG (-4,65%) και της Τιτάν (-4,60%).
Με πτώση έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες, και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-9,41%), των Τραπεζών(-6,20%), των Τηλεπικοινωνιών (-4,87 %), των Προσωπικών Προϊόντων (-4,30%) και των Πρώτων Υλών (-4,22%).
Ανοδικά κινήθηκαν 24 μετοχές, 113 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών +19,28%, Μπουτάρης (κ) +12,86%, Medicon +12,18%, Ακρίτας +10,00% και Elinoil +10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ -19,75%, HOL -19,68%, Pasal -17,13%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -14,12% και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -14,12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της άνοιξης
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Δραματικές έρευνες για τον 34χρονο δύτη που αγνοείται
- Όλα όσα προσφέρει το μάνγκο στον οργανισμό μας
- Ξεκινά η ιστορική δίκη για τα Τέμπη με 36 κατηγορούμενους – Δικαιοσύνη και στήριξη ζητούν οι συγγενείς
- «Οδηγός» για τον ΕΝΦΙΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442