Μπουτάρης: Περισσότερες Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη
Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για 5 - 6 Κυριακές, επιπλέον των 7 που ορίζει ο νόμος, τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε επιστολή που απηύθυνε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για 5 – 6 Κυριακές, επιπλέον των 7 που ορίζει ο νόμος, τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε επιστολή που απηύθυνε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Στην επιστολή του, ο κ. Μπουτάρης τονίζει την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας στις οικίες Αντιπεριφέρειες αντί των Δήμων.
Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μουτάρεις εισηγείται ειδικά για τη Θεσσαλονίκη επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη 5 – 6 Κυριακές κατά τη διάρκεια μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη.
«Θεωρούμε ότι το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής πρέπει να διαμορφωθεί από τις 11.00 έως τις 19.00, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από την Κυριακή με ανοιχτή την αγορά, τα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι και τις 19.00, με αντικατάσταση του ρεπό των εργαζομένων τη Δευτέρα» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του δημάρχου προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο γλάρος που χτυπήθηκε από βολέ τερματοφύλακα – Περαστικός τον βρήκε στα σκουπίδια
- Νιουκάστλ-Καραμπάγκ 3-2: Το κερασάκι της πρόκρισης στους «16» για τους Αγγλους
- Η πρώτη ομιλία του Μιχάλη Γρηγορίου στους παίκτες του Άρη: Τι τους ζήτησε
- Κατώτατος μισθός: Ραντεβού τον Μάρτιο για αναπροσαρμογή του – Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι
- Έρχεται η πολυαναμενόμενη σειρά «Περηφάνια και Προκατάληψη» – Οι πρώτες εικόνες της Έμα Κόριν ως Ελίζαμπεθ Μπένετ
- Δοκάρι για την Λεβερκούζεν (vid)
- Πάτρα: Βρέφος πέντε μηνών νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στη ΜΕΘ
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ζέλσον (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442