Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε 37 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Δημοσθένης Βεργής

Σε 37 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Δημοσθένης Βεργής

Βαριά καταδίκη συνολικής κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένη Βεργή για υπόθεση καταπάτησης δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. Ο κ. Βεργής απουσίαζε από το δικαστήριο και, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Βαριά καταδίκη συνολικής κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένη Βεργή για υπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Στον κ. Βεργή -που απουσίαζε από το δικαστήριο και, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην φυλακή- το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Συγκατηγορούμενοι του Δημοσθένη Βεργή στην υπόθεση καταπάτησης, που κηρύχθηκαν ένοχοι, ήταν ένας πρώην δασάρχης Πεντέλης και ένα ακόμη πρόσωπο που καταδικάστηκαν, ο πρώτος σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Και στους δύο το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Στην υπόθεση είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε ακόμη δύο πρόσωπα που κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η επίδικη δημόσια γη που αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στον Αγιο Στέφανο Αττικής αξίας που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, την οποία φαίνεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία οι εκτάσεις ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή -κάποιες από αυτές- στην ΕΥΔΑΠ.

Ο καταδικασθείς πρόεδρος του κόμματος των «Ελλήνων Οικολόγων» σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.

Οι συγκατηγορούμενοί του που καταδικάστηκαν από το δικαστήριο κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις που χρησιμοποίησε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, το 1999, σε αγωγή του κατά του Δημοσίου, με την οποία διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο