Μέχρι την Παρασκευή η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών
Εκπνέει την Παρασκευή η παράταση που είχε δοθεί στα τέλη Μαρτίου 2014 από το υπουργείο Οικονομικών για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών πέραν του έτους, με βάση τον πραγματικό χρόνο διακοπής στα φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.
Εκπνέει την Παρασκευή η παράταση που είχε δοθεί στα τέλη Μαρτίου 2014 από το υπουργείο Οικονομικών για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών πέραν του έτους, με βάση τον πραγματικό χρόνο διακοπής στα φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.
Αυτό απλά σημαίνει ότι οι επιτηδευματίες που σταμάτησαν να ασκούν το επιτήδευμά τους το 2011 ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα μπορούν μέχρι αύριο να δηλώνουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους (στο τέλος του 2011).
Εάν περάσει η 19η Ιουνίου, δεν δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν από την Δευτέρα τότε θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης (π.χ. 23 Ιουνίου 2014). Έτσι, θα πρέπει να υποβάλλουν για το διάστημα 31/12/2011 έως 23/6/2014 όλες τις φορολογικές δηλώσεις και να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους και εισφορές.
Πάντως, ήδη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Χατζάκης έχει λάβει επιστολές από τις ενώσεις των φοροτεχνικών με τις οποίες του ζητούν νέα παράταση της προθεσμίας για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Όπως υποστηρίζουν, λόγω της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία δεν προλαβαίνουν εκ των πραγμάτων να διεκπεραιώσουν τις εργασίες εκπρόθεσμων διακοπών. Επικαλούμενες δε το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βγει σχετική εγκύκλιος, που να διευκρινίζει πώς θα γίνουν οι εκπρόθεσμες διακοπές μετά τις 20/6/2014 οι ενώσεις των φοροτεχνών ζητούν να παραταθεί η προθεσμία, που λήγει στις 20 Ιουνίου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
- Από την παράλυση προσώπου στη σκηνή: O Τζάστιν Μπίμπερ στο Coachella
- Ανήμερα του Πάσχα από τα παλιά: Ο χορός του Ανδρέα, το μελάτο αυγό του Σαρτζετάκη και το τσούγκρισμα Παπαρήγα – Καραμανλή
- Μια στροφή πριν το τέλος: Οι πιθανότεροι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague
- Είναι τα αιολικά και ηλιακά πάρκα απειλή για τις μέλισσες; Τι λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος
- Καιρός: Με σκόνη και λασποψιχάλες η επιστροφή των εκδρομέων – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442