H καλύτερη Χιλή κέρδισε 3-1 την Αυστραλία
Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο της Χιλής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τα γκολ των Σάντσες (12΄), Βαλντίβια (14΄) και Μποσεζούρ (90+2΄) η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι επικράτησε με 3-1 της Αυστραλίας στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουϊάμπα, στο δεύτερο χρονικά ματς του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Τα «καγκουρό» μείωσαν με τον Κέιχιλ στο 35΄.
Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο της Χιλής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τα γκολ των Σάντσες (12΄), Βαλντίβια (14΄) και Μποσεζούρ (90+2΄) η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι επικράτησε με 3-1 της Αυστραλίας στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουϊάμπα, στο δεύτερο χρονικά ματς του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Τα «καγκουρό» μείωσαν με τον Κέιχιλ στο 35΄.
Η Χιλή μπήκε δυνατά στο ματς κι εκμεταλλευόμενη τα τραγικά αμυντικά κενά των Αυστραλών προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα 15 λεπτά. Το 1-0 έκανε ο Σάντσες στο 12΄ με κοντινό σουτ, ενώ στο 14΄ ο Βαλντίβια με άπιαστο σουτ έδωσε…αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Σαμπάολι.
Μη έχοντας άλλες επιλογές η Αυστραλία βγήκε στην επίθεση και σε συνδυασμό με τα σημάδια υπεροψίας που έδειξαν οι Χιλιανοί κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς με την κεφαλιά του Τιμ Κέιχιλ στο 35΄.
Το ματς ήταν ανοικτό και στην επανάληψη, με τα «καγκουρό» να απειλούν δύο φορές στα πρώτα 15 λεπτά με τα σουτ του Μπρεσιάνο, ωστόσο, την κλασική ευκαιρία για γκολ δημιούργησε πρώτη η Χιλή, με το πλασέ του Βάργκας στο 60΄ να διώχνει κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή ο Γουίλκινσον. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μποσεζούρ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με σουτ έξω από την περιοχή.
ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): 1.Κλαούντιο Μπράβο, 17.Γκάρι Μεντέλ, 18.Γκονσάλο Χάρα, 2.Εουγκένιο Μενα, 4.Μαουρίσιο Ίσλα, 20.Τσαρλς Αράνγκις, 8.Αρτούρο Βιντάλ (60΄ 16.Φελίπε Γκουτιέρες), 21.Μαρσέλο Ντίας, 10.Χόρχε Βαλντίβια (68΄ 15.Ζαν Μποσεζούρ), 7.Αλέξις Σάντσες, 11.Εντουάρντο Βάργκας (88΄ 9.Μαουρίτσιο Πινίγια).
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άγγελος Ποστέκογλου): 1.Ματ Ράιαν, 2.Ιβάν Φράνιτς (50΄ 19.Ράιαν ΜακΓκόβαν), 6.Μάθιου Σπιράνοβιτς, 22.Αλεξ Γουίλκινσον, 3.Τζέισον Ντάβιντσον, 23.Μαρκ Μπρεσιάνο (78΄ 14.Τζέιμς Τροΐζι), 15.Μίλε Γέντινακ, 5.Μαρκ Μίλιγκαν, 11.Τόμι Οαρ ((68΄ 10.Μπεν Χάλοραν), 7.Μάθιου Λέκι, 4.Τιμ Κέιχιλ.
– Διαβάστε το αφιέρωμα του in.gr για το Μουντιάλ της Βραζιλίας
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες, με ανοιχτούς δρόμους – «Ποντάρει» στο ρήγμα η κυβέρνηση
- Μπανγκλαντές: Πέθανε η Χαλέντα Ζία πρώτη γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442