Στην τελική ευθεία η μάχη των υποψηφίων για τον Δήμο Πειραιά
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποψήφιοι για το Δήμο Πειραιά. Το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος Θοδωρής Δρίτσας πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Κοραή, ενώ στο ίδιο σημείο θα μιλήσει την Παρασκευή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ λίγο νωρίτερα στο Πασαλιμάνι θα αρχίσει η προεκλογική ομιλία του Γιάννη Μώραλη.
Οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν και στο περιστατικό της διανομής καπέλων ως προεκλογικό υλικό του συνδυασμού του κ. Μώραλη σε αθλητική και παιδαγωγική εκδήλωση που πραγματοποιείτο υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Σε ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου «Μας ενώνει ο Πειραιάς» σημειώνεται ότι «τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αποτελούν μνημείο παλαιοκομματισμού και εκμετάλλευσης του πιο ευαίσθητου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας: Των παιδιών. Το ηθικό κρίνεται από την κοινωνία και το νόμιμο από την Οργανωμένη Πολιτεία και τους φορείς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που καλούμε να παρέμβουν. Οι δικαιολογίες που δόθηκαν δεν πείθουν κανέναν αλλά εκθέτουν ακόμη περισσότερο τους υπευθύνους για αυτή την πράξη ντροπής. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τούς ξεσκεπάζουν.»
Το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλου και Γιώργου Παπαχρήστου στον ΒΗΜΑ FM o κ. Μώραλης απάντησε στις καταγγελίες του Θ. Δρίτσα για την εκδήλωση λέγοντας ότι «είναι η δεύτερη καταγγελία, διότι η πρώτη έλεγε ότι για μια συγκέντρωση 70 ατόμων σε ένα σπίτι απέστειλε το υπουργείο Παιδείας τις προσκλήσεις, με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Όταν αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα ως καταγγελία, διότι θεωρώ ότι είναι αστείο, τώρα ανακαλύψαμε ότι σε μια εκδήλωση με 6-7.000 παιδιά, στην Ολυμπιακή Ακαδημία, μοιράστηκαν ως προεκλογικό υλικό χιλιάδες καπελάκια. Δεν αποτελεί προεκλογικό υλικό, κατά την άποψή μου, αλλά όποιος θέλει να κάνει καταγγελία, μπορεί να το κάνει και να μη συζητάμε έτσι για τον Πειραιά».
Για τον νυν δήμαρχο ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εγώ βλέπω μία πόλη που σε βασικούς τομείς έχει μείνει πίσω. Εννοώ τα μαγαζιά που κλείνουν, την ανεργία, τους τουρίστες που δεν έρχονται στην πόλη, αλλά περνάνε για να πάνε στην Αθήνα, τα κτίρια – φάντασμα που παραμένουν, την έξοδο των δικαστηρίων που έχει δρομολογηθεί, τη μηδενική ανάπτυξη, την έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων αστικών χώρων, τις εγκαταλελειμμένες γειτονιές. Αυτή είναι η εικόνα που έχω και δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να αντιπαραβάλλει ο κ. Μιχαλολιάκος μια εικόνα πιο καθαρής πόλης από αυτήν που παρέλαβε.»
Για το λιμάνι επέμεινε ότι «οι πόλεις πρέπει να αναπτύσσονται μαζί με το λιμάνι. Λέμε να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να προχωρά σε εκμετάλλευση με ιδιώτες, αλλά όχι να πουληθεί η γη, τα ακίνητα και οι υποδομές και να προχωρούν δύο ρυθμοί ανάπτυξης. Άλλο να εξαρτάται το λιμάνι από έναν ξένο ιδιώτη και άλλο από την πόλη. Ο μόνος συνδυασμός που διαφωνεί πλήρως με τις παραχωρήσεις είναι του ΚΚΕ, της κυρίας Παντελάκη. Όλοι οι άλλοι λένε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού και η συμμετοχή του δήμου στον ΟΛΠ και μετά να γίνονται παραχωρήσεις σε ιδιώτες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – και όχι μόνο σε έναν, διότι ενδεχομένως θα δημιουργηθούν ζητήματα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να παίρνει ένας άνθρωπος όλες τις δουλειές.»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο συνδυασμός του κ. Δρίτσα «Το Λιμάνι της Αγωνίας» απαντώντας στα όσα δήλωσε ο κ. Μώραλης επισημαίνεται ότι: «Εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για »παραχωρήσεις». Μιλήσαμε και μιλάμε για δημόσιο λιμάνι».
Επίσης μιλώντας στον BHMA FM για τον 2ο γύρο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» σημείωσε ότι «δεν μπορώ να κάνω την εκτίμηση για τους επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά θεωρώ ότι ο κόσμος τελικά δεν υπακούει σε εντολές και κατευθυντήριες γραμμές από επικεφαλής συνδυασμών, θέλει το καλό του Πειραιά και νομίζω ότι τελικά έτσι θα ψηφίσει.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442