Οι σεφ της Θεσσαλονίκης βγαίνουν στο δρόμο και μαγειρεύουν
Για άλλη μια χρονιά οι σεφ της Θεσσαλονίκης βγαίνουν στον δρόμο, μαγειρεύουν και κερνούν τους περαστικούς εδέσματα. Για την ακρίβεια, πάνε στην πλατεία Ναυαρίνου, όπου απόψε (18.00-20.30) διοργανώνεται το τέταρτο street food party στο πλαίσιο του Food Festival και της δράσης «Οι γειτονιές των Γεύσεων».
Για άλλη μια χρονιά οι σεφ της Θεσσαλονίκης βγαίνουν στον δρόμο, μαγειρεύουν και κερνούν τους περαστικούς εδέσματα. Για την ακρίβεια, πάνε στην πλατεία Ναυαρίνου, όπου απόψε (18.00-20.30) διοργανώνεται το τέταρτο street food party στο πλαίσιο του Food Festival και της δράσης «Οι γειτονιές των Γεύσεων».
Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011 και κορυφώνεται με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, όταν ολοκληρώνει τον ετήσιο κύκλο του (Νοέμβριο-Δεκέμβριο).
Οι καταστηματάρχες της πλατείας Ναυαρίνου θα προσφέρουν στους περαστικούς εδέσματα από το δικό τους μενού, ως μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση και μια ευκαιρία γνωριμίας με την τοπική κουζίνα.
«Είναι μια δράση που διαρκεί όλο τον χρόνο και αναδεικνύει την ιδιαίτερη γαστρονομία της πόλης μέσα σ’ ένα γιορτινό και ευχάριστο κλίμα τόσο για τους Θεσσαλονικείς, όσο και για τους τουρίστες» δήλωσε ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.
Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Food festival εντάσσεται επίσης και η εκδήλωση-παρουσίαση της κορεατικής γαστρονομίας που πραγματοποιείται, αύριο, Σάββατο στο πλαίσιο της Κορεάτικης Εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε επίσης στην τελική ευθεία για την έκδοση του γαστρονομικού οδηγού πόλης, στον οποίο περιλαμβάνονται 12 ξεχωριστές συνταγές από την παραδοσιακή κουζίνα και την ιστορία της Θεσσαλονίκης, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα» πρόσθεσε ο κ.Πέγκας.
Στην αποψινή εκδήλωση, το σκηνικό θα πλαισιώνουν μουσικά η φιλαρμονική του δήμου και dj.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.