Βομβιστική επίθεση στην Ιντλίμπ, νεκροί 30 σύροι στρατιώτες
Τη ζωή σε περίπου 30 σύρους στρατιώτες στοίχισε βομβιστική επίθεση σε σήραγγα στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με ομάδα ακτιβιστών. Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν στήλη πυκνού καπνού, ενώ ακούγεται ο ήχος από πυρά και συνθήματα όπως «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Τη ζωή σε περίπου 30 σύρους στρατιώτες στοίχισε βομβιστική επίθεση σε σήραγγα στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με ομάδα ακτιβιστών. Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν στήλη πυκνού καπνού, ενώ ακούγεται ο ήχος από πυρά και συνθήματα όπως «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Ομάδες που έχουν πάρει τα όπλα εναντίον του Άσαντ -ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και ακραίοι ισλαμιστές- πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά, όπως σημείωνει το Reuters, η ισχύς της εν λόγω έκρηξης ήταν ασυνήθιστη.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε έξω από την πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, που βρίσκεται στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.
Τουλάχιστον δύο αξιωματικοί του στρατού συγκαταλέγονται στα θύματα της έκρηξης, η οποία ήταν έργο των ανταρτών του Ισλαμικού Μετώπου και της οργάνωσης Ασπίδες του Επαναστατικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οργάνωση.
Τη Δευτέρα, περίπου 70 αντάρτες είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις μεταξύ μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, ένα πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα, και της πτέρυγας της αλ Κάντα στη Συρία, του Μετώπου αλ Νούσρα, και των συμμάχων της σε μία επαρχία της ανατολικής Συρίας που συνορεύει με το Ιράκ, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442