Δημήτρης Παπαϊωάννου και Still Life από 23 Μαΐου στη Στέγη
Still Life είναι ο τίτλος του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με επτά ερμηνευτές μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, το οποίο ανεβαίνει στη Στέγη από τις 23 Μαΐου 2014 έως τις 8 Ιουνίου. Κάτω από έναν μεγάλο ουρανό, σε μια σκηνική ερημιά, ο άνθρωπος-εργάτης αναμετριέται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών στην […]
Still Life είναι ο τίτλος του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με επτά ερμηνευτές μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, το οποίο ανεβαίνει στη Στέγη από τις 23 Μαΐου 2014 έως τις 8 Ιουνίου.
Κάτω από έναν μεγάλο ουρανό, σε μια σκηνική ερημιά, ο άνθρωπος-εργάτης αναμετριέται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθειά του να ενωθεί με την ελαφρότητα του σύμπαντος που τον περιέχει. Τα σώματα ισορροπούν και διασπώνται, δημιουργώντας οπτικές απάτες με στόχο να φωτίσουν σταδιακά τη σισύφεια αναζήτηση του ανθρώπου για νόημα.
Still Life με τους Αριστείδη Σερβετάλη, Δρόσο Σκώτη, Μιχάλη Θεοφάνους, Αργύρη Πανταζάρα, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Εικαστική σύλληψη—σκηνοθεσία—κοστούμια—φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου Ηχητική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος Το σκηνικό σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους: Δημήτρη Θεοδωρόπουλο—Σοφία Ντώνα Γλυπτική—ζωγραφική Νεκτάριος Διονυσάτος Τα κοστούμια σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τη Βασιλεία Ροζάνα
Παράλληλη Δράση – Πέμπτη 29 Μαϊου Συζήτηση μετά την παράσταση με το Δημήτρη Παπαϊωάννου. Συντονισμός: Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».