Επίθεση ενόπλων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καμπούλ
Στόχος επίθεσης ενόπλων έγινε το πολυτελές ξενοδοχείο Serena στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, το οποίο θεωρείται το ασφαλέστερο κατάλυμα στην Καμπούλ και φιλοξενεί προσωπικό του ΟΗΕ και ξένες αντιπροσωπείες που έχουν φθάσει στη χώρα για την επιτήρηση των εκλογών του Απριλίου. Τραυματίστηκαν κατά πληροφορία τρία μέλη του προσωπικού.
Στόχος επίθεσης ενόπλων έγινε το πολυτελές ξενοδοχείο Serena στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, το οποίο θεωρείται το ασφαλέστερο κατάλυμα στην Καμπούλ και φιλοξενεί προσωπικό του ΟΗΕ και ξένες αντιπροσωπείες που έχουν φθάσει στη χώρα για την επιτήρηση των εκλογών του Απριλίου.
Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας κατά πληροφορίες δύο μέλη του προσωπικού του ξενοδοχειόυ.
Άνδρες των αφγανικών ειδικών δυνάμεων σκότωσαν τρεις ενόπλους και πραγματοποιούν έρευνα στους χώρους του ξενοδοχείου για περισσότερους επιτιθέμενους.
Σύμφωνα με γυναίκα διαμένει στο ξενοδοχείο, η οποία κατέφυγε σε ασφαλές σημείο μαζί με άλλους πελάτες, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στο εστιατόριο.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε γίνει στόχος επίθεσης καμικάζι το 2008, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
- Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τις υποκλοπές: Προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων
- «Έφυγε» η «φωνή του σνούκερ», ο θρυλικός Τζον Βίργκο (vids, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442