Έκδοση αργυρού συλλεκτικού νομίσματος από το υπουργείο Οικονομικών
Στην έκδοση αργυρού συλλεκτικού νομίσματος με παράσταση αφιερωμένη στην Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Η ονομαστική αξία του συλλεκτικού αυτού νομίσματος είναι 10 ευρώ και στο κοινό θα πωλείται στην τιμή των 52,85 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ ανώτατο όριο κοπής της έκδοσης είναι τα 5.000 νομίσματα.
Στην έκδοση αργυρού συλλεκτικού νομίσματος με παράσταση αφιερωμένη στην Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Η ονομαστική αξία του συλλεκτικού αυτού νομίσματος είναι 10 ευρώ και στο κοινό θα πωλείται στην τιμή των 52,85 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ ανώτατο όριο κοπής της έκδοσης είναι τα 5.000νομίσματα.
Το νόμισμα θα διατίθεται από την Τράπεζα της Ελλάδος από τις 31 Μαρτίου 2014.
Η διάθεση των νομισμάτων θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου 2014 και η δεύτερη θα ενεργοποιηθεί εφόσον υπάρχει ακόμα αδιάθετο υπόλοιπο τεμαχίων προς πώληση και θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου ως την εξάντληση των αποθεμάτων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για αιτήματα αγοράς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.