Δέχεται η Κούβα να ανοίξει διάλογο με την ΕΕ για νέα πολιτική συμφωνία
Δεκτή έκανε η Κούβα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο μία νέα διμερή πολιτική συμφωνία, λέγοντας ότι προτίθεται να συζητήσει και για θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεκτή έκανε η Κούβα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο μία νέα διμερή πολιτική συμφωνία, λέγοντας ότι προτίθεται να συζητήσει και για θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στις 10 Φεβρουαρίου η ΕΕ συμφώνησε να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Κούβα για να αυξηθούν οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές, οι επενδύσεις και ο διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην πιο σημαντική διπλωματική στροφή αφότου οι Βρυξέλλες προχώρησαν στην άρση των κυρώσεων κατά της κομμουνστικής χώρας το 2008.
Ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του καλωσορίζει την πρόταση της ΕΕ, δοθέντος του ότι «σηματοδοτεί το τέλος της μονομερούς πολιτικής της ΕΕ έναντι της Κούβας», επισημαίνοντας πως η Αβάνα είναι έτοιμη να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Το γραφείο της ΕΕ στην Κούβα ανακοίνωσε πως παρέλαβε την απάντηση «με μεγάλη ικανοποίηση» και οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν σύντομα. Ευρωπαίοι διαπραγματευτές στοχεύουν να έχουν φτάσει έως το τέλος του 2015 στη λεγόμενη συμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας