Προβληματίζουν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα
Ο Δείκτης ΡΜΙ της HSBC για την Κίνα μειώθηκε το Φεβρουάριο στις 48,3 μονάδες, έναντι 49,5 μονάδων τον Ιανουάριο. Καθώς δε οι 50 μονάδες είναι το όριο μεταξύ επέκτασης και συρρίκνωσης τα στοιχεία δείχνουν πως η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με αυξημένους ρυθμούς.
Σε υποχώρηση οδηγήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά τα αρνητικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα.
Ο Δείκτης ΡΜΙ της HSBC για την Κίνα μειώθηκε το Φεβρουάριο στις 48,3 μονάδες, έναντι 49,5 μονάδων τον Ιανουάριο. Καθώς δε οι 50 μονάδες είναι το όριο μεταξύ επέκτασης και συρρίκνωσης τα στοιχεία δείχνουν πως η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με αυξημένους ρυθμούς.
Αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανώς το αποτέλεσμα υποδηλώνει ότι η επιβράδυνση στο τελευταίο τμήμα του έτους συνεχίζεται και σε αυτόν τον χρόνο, ενισχύοντας την άποψη ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ φέτος θα είναι χαμηλότερη του 7,7% του προηγουμένου έτους.
Με πτώση κατά 2,15% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά τα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία για τον κινεζικό βιομηχανικό τομέα. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 317,35 μονάδων για να κλείσει στις 14.449,18 μονάδες. Ο δείκτης Topix υποχώρησε από την πλευρά του κατά 1,97% για να κλείσει στις 1.194,56 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442