Συμβολική εκδίκηση του Μπερλουσκόνι με «επιστροφή» στο προεδρικό μέγαρο
Τις πύλες του προεδρικού μεγάρου θα περάσει το Σάββατο ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Forza Italia στις διαβουλεύσεις υπό τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, σε μία «συμβολική εκδίκηση» του Καβαλιέρε μετά τη στέρηση της κοινοβουλευτικής έδρας. Κατακεραυνώνει την προεδρία το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο για τη συνάντηση με τον καταδικασμένο για φορολογική απάτη αρχηγό της δεξιάς, λέγοντας: «Βοηθάμε έμπρακτα στην ανάστασή του».
Τις πύλες του προεδρικού μεγάρου θα περάσει το Σάββατο ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Forza Italia στις διαβουλεύσεις υπό τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, σε μία «συμβολική εκδίκηση» του Καβαλιέρε που παρότι αποπέμφθηκε από τη Γερουσία επιστρέφει τώρα στο Κυρηνάλιο όπου καθορίζεται η τύχη της χώρας.
Κατακεραυνώνει την προεδρία το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο για τη συνάντηση με τον καταδικασμένο για φορολογική απάτη αρχηγό της δεξιάς, λέγοντας: «Βοηθάμε έμπρακτα στην ανάστασή του».
Παρά το ότι έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για φορολογική απάτη και αναμένεται να ξεκινήσει να εκτίει επτά μήνες «εναλλακτικής» ποινής προσφέροντας κοινωφελή εργασία, ο Καβαλιέρε παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κόμματός του.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν την Forza Italia να συγκεντρώνει το 24,3% στην πρόθεση ψήφου.
Σχολιαστές επισημαίνουν ότι η συνάντηση με τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο -κατά την οποία ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να εκφράσει τις θέσεις του κόμματός του όσον αφορά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης- του δίνει την ευκαιρία να πάρει «συμβολική εκδίκηση»: παρά το ότι τον περασμένο Νοέμβριο αποπέμφθηκε από την Γερουσία, επιστρέφει στο μέγαρο Κυρηνάλιο για να συμβάλει να καθοριστεί η τύχη της χώρας.
Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο Μπερλουσκόνι θα αρνηθεί να στηρίξει την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να συνθέσει ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι.
Σε προεκλογική ομιλία την Παρασκευή στην Σαρδηνία -όπου την Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν σε αυτοδιοικητικές εκλογές- ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Θέλω να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στον Ρέντσι. Αυτά που συμβαίνουν, όμως, δεν νομίζω ότι συνάδουν με τα όσα πρέπει να εκτυλίσσονται σε μια Δημοκρατία».
Η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις υπό τον Ιταλό πρόεδρο που αρχίζουν το Σάββατο, όπως ξεκαθάρισαν με ανακοινώσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442