Προαναγγελία για «ξαφνικό θάνατο» δημόσιου φορέα, πιθανώς του ΤΕΟ
Συμφωνία για τα θέματα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας επήλθε μεταξύ του Κυρ.Μητσοτάκη και της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο της συμφωνίας προβλέπει και τον «ξαφνικό θάνατο» ενός μικρού ή μεσαίου δημόσιου φορέα, κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρώτος οργανισμός που θα κλείσει θα είναι το Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας. Οι απολυμένοι της ΕΡΤ και εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας πρόκειται να περιληφθούν στις 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013.
Συμφωνία για τα θέματα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας επήλθε μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη και της τρόικας κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο της συμφωνίας προβλέπει και τον «ξαφνικό θάνατο» ενός μικρού ή μεσαίου δημόσιου φορέα, κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρώτος φορέας που θα κλείσει θα είναι το Εθνικό Ταμείο Οδοποιίας έπειτα από συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείου Μεταφορών.
Ο ξαφνικός θάνατος του Ταμείου Οδοποιίας είχε ουσιαστικά προναγγελθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν πριν από λίγες εβδομάδες «ξήλωσε» το ΔΣ μετά το πόρισμα Ρακιντζή για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και προανήγγειλε την εκκαθάριση του οργανισμού.
Οι απολυμένοι της ΕΡΤ (περίπου 2.000) και εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας που θα αποχωρήσουν (εκτιμάται περίπου 800 – 1.000) πρόκειται να προσμετρηθούν για την επίτευξη του μνημονιακού στόχου των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του 2013.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα ενέκρινε τη λίστα του πρώτου κύματος των 12.500 διαθεσιμοτήτων (στόχος Σεπτεμβρίου), ενώ έδωσε παράταση δύο ή τριών μηνών για την κατάρτιση της λίστας του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας για άλλους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους (στόχος Δεκεμβρίου).
Στη λίστα της διαθεσιμότητας εντάχθηκαν -κατά τις πληροφορίες- και οι περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων.
Ως προς τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων του δεύτερου κύματος θα προκύψει από τον ΕΟΠΥΥ, από ΟΤΑ και από άλλους φορείς που δεν έχουν μέχρι τώρα αξιολογηθεί.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν παθητικό για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου και πως τα ζητήματα του υπουργείου δεν αποτελούν αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας