Βουτιά 3,1% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου υποχώρησε την Τρίτη η χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των μετοχών -κυρίως των τραπεζών- να δέχονται ισχυρές πιέσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.129,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,10%.
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου υποχώρησε την Τρίτη η χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των μετοχών -κυρίως των τραπεζών- να δέχονται ισχυρές πιέσεις.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.129,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,10%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψαν κατώτερη τιμή στις 1.128,30 μονάδες όταν σημείωνε πτώση έως και 3,23%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 87,87 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,48%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της Τιτάν (+3,64%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Βιοχάλκο (-8,79%), της Ελλάκτωρ (-7,12%), της MIG (-7,01%), της Πειραιώς (-6,94%), της Τέρνα Ενερεγιακή (-4,90%), της Alpha Bank (-4,73%), της Μυτιληναίος (-4,58%), της Εθνικής (-4,19%) και της Σωληνουργεία Κορίνθου (-4,08%).
Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,29%), των Πρώτων Υλών (-4,44%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-4,43%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,72%).
Ανοδικά κινήθηκαν 31 μετοχές, 98 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπουτάρης(κ) +18,06%, Προοδευτική +15,11%, Τζιρακιάν Προφίλ (κ) +14,44%, Δομική Κρήτης +12,57% και Εκτέρ +12,14%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Γ.Ε. Δημητρίου -30,00%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -18,06%, Μαϊλλης -15,58%, Altec -13,89% και Ιντερτέκ -13,48%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442