Βενιζέλος: Με την πρώτη ευκαιρία θα αποκαταστήσουμε αδικίες
«Η αστυνομία έως τώρα, ιστορικά, μας έχει φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, μετά από συνάντηση με τις ομοσπονδίες των αστυνομικών υπαλλήλων. Εκφράζοντας την πίστη της κυβέρνησης στο ρόλο της αστυνομίας, είπε πως λειτουργεί ως «θεσμικός μηχανισμός προστασίας της δημοκρατίας».
«Η αστυνομία έως τώρα, ιστορικά, μας έχει φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, μετά από συνάντηση με τις ομοσπονδίες των αστυνομικών υπαλλήλων. Εκφράζοντας την πίστη της κυβέρνησης στο ρόλο της αστυνομίας, είπε πως λειτουργεί ως «θεσμικός μηχανισμός προστασίας της δημοκρατίας».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν πρόκειται φυσικά να υπάρξουν εισοδηματικές περικοπές» και πως επιδίωξη και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι «με την πρώτη ευκαιρία, στην πορεία εξόδου από την κρίση, να αποκαταστήσουμε αδικίες και περικοπές που έχουν γίνει, να αναγνωρίσουμε την προσφορά του αστυνομικού προσωπικού».
Ανέφερε δε ότι για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στον τομέα αυτό θα συζητήσει και με τον πρωθυπουργό και πως είναι και θα είναι σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Κληθείς να σχολιάσει το δύσκολο και σημαντικό ρόλο της διαλεύκανσης της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο με τον οποίο έχει επιφορτιστεί η Αστυνομία, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι «από την δικαστική εξουσία και την αστυνομία, που λειτουργεί ως μοχλός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου, περιμένουμε αποτελέσματα».
Ο Ευ.Βενιζέλος εξήρε το ρόλο της Αστυνομίας που «δίνει τη μάχη στο δρόμο καθημερινά», ενώ υπογράμμισε πως «ιδίως την περίοδο αυτή της κρίσης και της έντασης, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αναγνωρίζουμε και να τιμάμε το ρόλο αυτό».
Επιπλέον, έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά μη νόμιμης και δημοκρατικής συμπεριφοράς», που όμως, όπως είπε, εντοπίζονται και απομονώνονται από τις ομοσπονδίες και τις εσωτερικές διαδικασίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)









![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)




![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)













![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442