Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πάνω από 240 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Ιταλία

Πάνω από 240 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Ιταλία

Συνολικά 246 μετανάστες περισυνέλεξαν το τελευταίο 24ωρο σκάφη που συμμετέχουν στην ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε κέντρο προσωρινής κράτησης στην πόλη Ραγκούζα της Σικελίας.

Συνολικά 246 μετανάστες περισυνέλεξαν το τελευταίο 24ωρο σκάφη που συμμετέχουν στην ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας.

Από αυτούς 41 μετανάστες από την Γκάνα και την Νιγηρία, οι οποίοι επέβαιναν σε δυο πλεούμενα, περισυνελέγησαν σε μια περιοχή 75 ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζα από το ταχύπλοο Πελούζο της ιταλικής ακτοφυλακής.

Η φρεγάτα Μαεστράλε εντόπισε και παρείχε βοήθεια σε άλλους 205 μετανάστες, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Οι 246 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην πόλη Ραγκούζα της Σικελίας, σε κέντρο προσωρινής κράτησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο