Για τις 16 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου στο Εφετείο
Αναβολή πήρε, όπως αναμενόταν, η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Εφετείο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να μην χορηγήσει άδεια στους δικηγόρους που παρίστανται στη δευτεροβάθμια δίκη, επικαλούμενη απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Αναβολή πήρε, όπως αναμενόταν, η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Εφετείο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να μην χορηγήσει άδεια στους δικηγόρους που παρίστανται στη δευτεροβάθμια δίκη, επικαλούμενη απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Η απόφαση της Ολομέλειας δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παρίστανται την τρίτη μέρα της συνεδρίασης στα Κακουργιοδικεία, εφόσον κατά τις δύο προηγούμενες δεν έχει ξεκινήσει η δίκη, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Να σημειωθεί ότι στην πρωτόδικη δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του κεντρικού δήμου, που προσδιορίστηκε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ, είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.
Ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών επιβλήθηκαν αντιστοίχους στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου.
Στους δύο τελευταίους το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, είχε χορηγήσει δικαίωμα αναστολής στην έφεση, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442