Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.: ABACAPRESS.COM
Θα ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή για να μην παρεξηγηθούμε στην συνέχεια: Το φλερτ είναι τόσο αθώο, όσο και επικίνδυνο.
Για να επιδοθείτε σε αυτό οφείλετε να γνωρίζετε τους κανόνες και τα όρια του. Και κάτι ακόμη: Το πραγματικά happy φλερτ προϋποθέτει happy διάθεση και από τις δυο πλευρές οι οποίες παράλληλα θα τελούν υπό ευτυχία στις σχέσεις τους.
Το φλερτ επίσης χωρίζεται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: το καθημερινό και το έκτακτο. Το καθημερινό μπορεί να ανθεί στον εργασιακό χώρο ή στο πάσο του γωνιακού καφέ απ’ όπου περνάτε ανελλιπώς κάθε πρωί ή μέσω social media. Το έκτακτο μπορεί να το βιώσετε σε μια νυχτερινή σας έξοδο ή ακόμη και μέσα στο λεωφορείο –και αυτά τα φρεναρίσματα είναι απότομα, δεν φταίτε εσείς που πέσατε πάνω του. Μια παραπάνω προσοχή στα social media καθώς καταντούν εμμονή. Έχουμε συνεχώς πρόσβαση ε αυτά με αποτέλεσμα να μας γίνονται έμμονη ιδέα και να θέλουμε συνεχώς να τα επισκεπτόμαστε για να επιβεβαιώσουμε αν μας έχει στείλει απάντηση ή αν έχει κάνει κάποιο νέο σχόλιο. Γεγονός ιδιαιτέρως ενοχλητικό για το σύντροφο μας που θα τον βάλει και σε υποψίες, με ή χωρίς λόγο.
Όπως και αν έχει, ένα υγιές και political correct φλερτ περιλαμβάνει αυστηρά και λεκτικά σούρτα φέρτα. Αγγίγματα και λοιπές περιπτύξεις είναι φάουλ. Και θα αναρωτηθεί κανείς, πόσο εύκολο είναι να κρατηθεί εκεί και επιπλέον τι το τόσο αναζωογονητικό υπάρχει σε αυτό.
Στο πρώτο μέρος, η απάντηση δόθηκε παραπάνω. Αν είστε ευτυχείς στη σχέση σας δεν σας απασχολεί να πάτε ένα βήμα παραπάνω το φλερτ. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιβεβαίωση και η χαρά που δίνετε και παίρνετε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ακόμη και ότι φροντίζετε να είστε όμορφη γιατί θα τον συναντήσετε στο γραφείο ή γιατί τελικά ακόμη γοητεύετε τον άνδρα που πίνει το ποτό απέναντι σας είναι σημαντικό. Η καλή σας ψυχολογία και η τόνωση του σεξαπίλ σας μπορεί πραγματικά να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή σας με τον σύντροφο σας.
Υπό κ.σ ο γάμος δεν επιφέρει κανενός είδους… λοβοτομή. Δεν γίνεται ξαφνικά να κλείσουμε τα μάτια, το στόμα και τα αυτιά σε οτιδήποτε άλλο υπάρχει γύρω μας. Ο «εγκλεισμός» δεν είναι η απάντηση στην απιστία αλλά ο έρωτας, η αγάπη και η διαπίστωση ότι τελικά περνάω καλά με αυτόν τον άνθρωπο που έχω επιλέξει. Όταν αισθανόμαστε ποθητές από το ανδρικό φύλο και παράλληλα περνάμε καλά στο γάμο μας η αυτοπεποίθηση μας ντοπάρετε σημαντικά και διόλου δεν μας νοιάζει να οδηγήσουμε το αντικείμενο του φλερτ μας στο κρεβάτι. Έχουμε τον άνδρα μας με τον οποίο ξέρουμε σίγουρα ότι θα περάσουμε καλά και είμαστε διαθέσιμες και για νέα κόλπα.
Σημαντική παράμετρος βέβαια είναι και ο τύπος του συζύγου μας. Υπάρχουν άνδρες που χαίρονται οι γυναίκες του να αρέσουν και να είναι περιποιημένες –αν ταυτόχρονα βέβαια και εκείνη του προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια και ερωτική αποκλειστικότητα. Αλλά υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που απαιτεί το βλέμμα χαμηλό και τις κουβέντες λιγοστές. Αφού παντρευτήκατε έναν άνδρα αυτού του τύπου οφείλετε και να τον σεβαστείτε.
Και κάτι τελευταίο, κυρίως για το καθημερινό φλερτ: Να θυμάστε ότι ο άνδρας με τον οποίο χαριεντίζεστε ή συζητάτε λίγο πιο σοβαρά και ζεστά είναι πάνω από όλα φίλο σας. Σαν να έχετε τραβήξει μια νοητή διαγράμμιση στο όνομα του στην φανταστική λίστα σας με τους «wanna be lovers» σας. Ίσως έτσι –γιατί ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για θέματα καρδιάς και σεξ –να μην σας μπουν και πονηρές ιδέες στο μυαλό.
Φλερτάρετε με μέτρο, με χαρά, με ανεμελιά. Το φλερτ με σκοπό το σεξ υποδηλώνει άλλα πράγματα για το γάμο σας και καλό είναι να το ψάξετε.
gamos.gr