Με τη συμμετοχή Μητσοτάκη συνεδριάζει η Επιτροπή κατά της διαφθοράς
Με μια συμβολική κίνηση, που ενισχύει την εικόνα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να δείξει ότι δίνει προτεραιότητα στη διαφάνεια και στην πάταξη φαινομένων διαφθοράς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει το μεσημέρι στη δεύτερη σύσκεψη της Επιτροπής για την πάταξη της διαφθοράς, στην οποία προΐσταται ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Και αυτό παρ’ όλο που δεν το επιβάλλει το… πρωτόκολλο των συνεδριάσεων της δωδεκαμελούς επιτροπής, μια και ορίζεται ότι τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετέχουν μέσω των γενικών γραμματέων τους, ενώ επίσης συμμετέχουν οι επικεφαλείς Ανεξάρτητων Αρχών, ελεγκτικών οργάνων, του ΣΔΟΕ, των Οικονομικών Εισαγγελέων, της Αρχής κατά του Ξεπλύματος κ.ά.
Ο εθνικός συντονιστής κατά της διαφθοράς κ. Τέντες έχει ζητήσει στοιχεία και διευκρινίσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία για την πορεία των προσπαθειών περιορισμού της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης ενώ διερευνά την πορεία υποθέσεων που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.
Στόχος είναι η επιτροπή να εισηγηθεί νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς αλλά και να συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών.
Επιδίωξή του να αναδείξει ότι αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η γραφειοκρατία και η διαφθορά που συνεπάγεται η υπαρξή της στα χαμηλότερα επίπεδα διοίκησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442