Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στο 'Α Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Το καθαυτό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ευρεία πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του και αποχώρησε πριν από τη σχετική ψηφοφορία, με διαμαρτυρίες για την προσθήκη τροπολογιών «άσχετων με το νομοσχέδιο».
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στο ‘Α Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.
Το καθαυτό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανεξάρτητοι βουλευτές της Συμφωνίας για τη Νέα Μέρα), ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο, αλλά αποχώρησε πριν από τη σχετική ψηφοφορία, με διαμαρτυρίες για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής από την κυβέρνηση, με την προσθήκη τροπολογιών «άσχετων με το νομοσχέδιο».
Συγκεριμένα, μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν τροπολογίες με τις οποίες:
- Ελέγχονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών οι αποδοχές των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
- Δίνεται και στους αναγνωρισμένους φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων, η δυνατότητα να κατάσχουν και να δημεύουν δασικά προϊόντα. Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ανάθεσης και εκπόνησης των μελετών έγκρισης και αναθεώρησης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης.
- Αίρεται η προϋπόθεση εξασφάλισης φορολογικής ενημερότητας προκειμένου να ενταχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών τους οφειλών. Πλέον αρκεί η υποβολή φορολογικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής, προκειμένου να κριθεί από τον εκάστοτε ασφαλιστικό φορέα. Της ρύθμισης εξαιρούνται τα χρέη προς το ΝΑΤ.
- Αποζημιώνονται πλέον και οι πολίτες ή τα ΝΠΙΔ για τις ζημιές που προκαλούνται από εγκληματικές ενέργειες εναντίον κρατικών λειτουργών, με αφορμή την άσκηση των καθηκόντων των τελευταίων. (Η τροπολογία έγινε δεκτή ομόφωνα).
Σημειώνεται πως η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης είχε θεσμοθετηθεί από το 2006, χωρίς ωστόσο να επιδείξει έργο άξιο λόγου. Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ.Καράογλου, «υπήρξαν υστερήσεις, ουδέποτε χαράχτηκε στρατηγικό σχέδιο για ενίσχυση των υποδομών και προσέλκυση επενδύσεων, και δεν της δόθηκε η υπεραξία που όλοι οι Μακεδόνες περίμεναν».
«Εμείς πιστεύουμε πως η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλη μία χαμένη υπόθεση, αλλά έχει παρόν και μέλλον. Επιχειρούμε να τη βάλουμε σε νέα ρότα, πιο αποτελεσματική, ώστε να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης όλης της Β. Ελλάδος, που θα δημιουργήσει στη Μακεδονία πρόσφορο περιβάλλον επενδυτικών ευκαιριών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442