Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά βγήκαν στους δρόμους του Εδιμβούργου. Είχαν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι κοκκινομάλληδες. Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια πορεία στη Βρετανία και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Μπάλμοραλ και οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Καναδός κωμικός (και κοκκινομάλλης, φυσικά) Σον Χίτσινς.
Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά βγήκαν στους δρόμους του Εδιμβούργου. Είχαν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι κοκκινομάλληδες.
Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια Πορεία Υπερηφάνειας στη Βρετανία και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Μπάλμοραλ και οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Καναδός κωμικός (και κοκκινομάλλης, φυσικά) Σον Χίτσινς.
Ο Χίτσινς δήλωσε ότι η πορεία είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να υψώσει κανείς ανάστημα στην προκατάληψη που υφίστανται όσοι έχουν καστανοκόκκινα μαλλιά.
«Αν και δεν είναι πραγματική λέξη, ο «κοκκινομαλλισμός» υπάρχει και ο εκφοβισμός υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι παιδιά υφίστανται πειράγματα ή πέφτουν θύμα bullying σε σχολεία, απλά και μόνο επειδή έχουν κόκκινα μαλλιά» είπε πριν από την πορεία ο Καναδός κωμικός.
Στη Σκωτία θεωρείται ότι ζει το ένα πέμπτο των κοκκινομάλληδων του πλανήτη.
Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της πορείας, ήταν: «Κοκκινομάλλης και υπερήφανος», «Για την αγάπη των καστανοκόκκινων μαλλιών» και «Ζήτω! Το κόκκινο, το πορτοκαλί και το χλωμό».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας