Αντιτίθεται το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ
Την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. «Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που να προασπίζεται την πλουραλιστική ενημέρωση, την πολύπλευρη πληροφόρηση, την ανάδειξη του Πολιτισμού της, τη γλώσσα της, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την επαφή με την απανταχού ομογένεια» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.
Την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
«Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που να προασπίζεται την πλουραλιστική ενημέρωση, την πολύπλευρη πληροφόρηση, την ανάδειξη του Πολιτισμού της, τη γλώσσα της, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την επαφή με την απανταχού ομογένεια», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.
«Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης, ιδίως στην κατεύθυνση της ανεξαρτησίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ωστόσο, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με αιφνιδιασμούς και λουκέτα. Αντίθετα, γίνονται μετά από σχεδιασμό, διεξοδικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και τη δημιουργία μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων και συμμαχιών» αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας το οποίο καλεί τα πολιτικά κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να βρουν ένα κοινό τόπο ώστε και η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει ήδη από σήμερα , και «ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της να αρχίσει αμέσως, στη μεταρρυθμιστική λογική που υποδείξαμε πιο πάνω, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442