Δυνατότητα σύγκλισης στις προτάσεις για το αντιρατσιστικό βλέπει ο Ρουπακιώτης
Υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης των προτάσεων των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «αναγνωρίζω τις δικαιοπολιτικές ή και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις κάθε κόμματος και ιδίως αυτών της κυβερνητικής συνευθύνης».
Υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης των προτάσεων των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «αναγνωρίζω τις δικαιοπολιτικές ή και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις κάθε κόμματος και ιδίως αυτών της κυβερνητικής συνευθύνης».
«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, καθ’ ύλην αρμόδιος για τη σύνταξη νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αναγνωρίζοντας τις δικαιοπολιτικές ή και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις κάθε κόμματος και ιδίως αυτών της κυβερνητικής συνευθύνης, εκτιμώ ότι υπάρχει αναμφισβήτητα δυνατότητα σύγκλισης των σχετικών προτάσεων που έχουν μέχρι τώρα διατυπωθεί, εφόσον αναγνωρίζεται πλέον από όλους η ανάγκη ουσιαστικής επικαιροποίησης της νομοθεσίας, πέραν της σχετικής υποχρέωσής μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κ.ά».
Πέραν αυτού, προσθέτει ο Αντ.Ρουπακιώτης, «ωστόσο πιστεύω ότι το πρόβλημα αντιμετώπισης του ρατσισμού και νεοναζισμού πρέπει να συνεγείρει τις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων, αλλά πρωτίστως να προσδιορίσει τις επιλογές όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να αποκρουσθεί η διάχυση του φαινομένου και ο κίνδυνος σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών και των δημοκρατικών θεσμών κατά συνέπεια και η ψήφιση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή».
* Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει θετικά την προσθήκη των ατόμων με αναπηρία, των ψυχικά ασθενών αλλά και των ηλικιωμένων στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και θα θέσει το θέμα όταν η πρόταση νόμου εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή» σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
- Καύσιμα: Πάνω κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης
- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για σκάνδαλο υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Έχουμε γίνει πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
- Τι πρέπει να προσέχετε για να μην χάσετε τον σκύλο σας
- Το λάθος, το «όνειρο», το bad trip: Η ποδηλατάδα του Άλμπερτ Χόφμαν και το πρώτο «ταξίδι» με LSD
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Μυτιλήνη: Νεκρός οδηγός μηχανής, έπειτα από πρόσκρουση σε απορριμματοφόρο
- Ηράκλειο: Σύλληψη 36χρονου για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία πολίτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442