Δεκατέσσερις τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα
Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Κυριακής σε κλειστή ταβέρνα στον Αγιο Δημήτριο της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άτομα. Η ισχύς της έκρηξης -που σημειώθηκε εντός του καταστήματος- ήταν τέτοια, ώστε η ταβέρνα, καθώς και οι τοίχοι δύο παρακείμενων ακατοίκητων παλαιών κτιρίων, κατέρρευσαν. Ζημιές υπέστησαν κτίρια και σε μεγαλύτερη απόσταση.
Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Κυριακής σε κλειστή ταβέρνα στον Αγιο Δημήτριο της Σαλαμίνας, απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άτομα.
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, όλοι οι τραυματισμοί των πολιτών προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και τη θραύση τζαμιών.
Δύο από τους τραυματίες, που έφεραν σοβαρότερα τραύματα, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι στο κέντρο υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.
Η ισχύς της έκρηξης -που σημειώθηκε εντός του καταστήματος- ήταν τέτοια, ώστε η ταβέρνα, καθώς και οι τοίχοι δύο παρακείμενων ακατοίκητων παλαιών κτιρίων, κατέρρευσαν. Ζημιές υπέστησαν κτίρια και σε μεγαλύτερη απόσταση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στον τόπο του συμβάντος μετέβη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να αναζητήσει τυχόν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια του καταστήματος.
Η πυροσβεστική ερευνά την υπόθεση και τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ανέφερε πως στο κατάστημα υπήρχαν φιάλες προπανίου.
Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής εκτίμησε ότι η έκρηξη, πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή προπανίου.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.