Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ
Μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στο τραπέζι είναι και η μείωση του ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου ακινήτου. «Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα.
Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς».
Ο ίδιος προσθέτει ότι οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα.
Η νέα ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα συνδυαστεί με τις επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι.
Πέραν της μείωσης κατά 50% των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων, στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση του ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις με άδεια οικοδομής μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.
Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα, όπως δηλώνουν αρμόδιοι παράγοντες, υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις από την τρόικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
- Από την παράλυση προσώπου στη σκηνή: O Τζάστιν Μπίμπερ στο Coachella
- Ανήμερα του Πάσχα από τα παλιά: Ο χορός του Ανδρέα, το μελάτο αυγό του Σαρτζετάκη και το τσούγκρισμα Παπαρήγα – Καραμανλή
- Μια στροφή πριν το τέλος: Οι πιθανότεροι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague
- Είναι τα αιολικά και ηλιακά πάρκα απειλή για τις μέλισσες; Τι λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος
- Καιρός: Με σκόνη και λασποψιχάλες η επιστροφή των εκδρομέων – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442