Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το διήμερο 11-12 Απριλίου η εταιρεία Marc, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το διήμερο 11-12 Απριλίου η εταιρεία Marc, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,3% έναντι 22,1% για τη ΝΔ. Η διαφορά που χωρίζει τα δύο κόμματα είναι μικρότερη από το περιθώριο στατιστικού σφάλματος που υπολογίζεται στο 2,6%.
Τρίτο κόμμα σταθερά η Χρυσή Αυγή με 9,7% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,4%, το ΚΚΕ με 5,1% και η ΔΗΜΑΡ με 4,4%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το μικρό προβάδισμα (28,4% έναντι 27,4% για τη ΝΔ) ακόμα και με στάθμιση χωρίς τα λευκά, τα άκυρα και την αδιευκρίνιστη ψήφος. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, το ΠΑΣΟΚ με 6,7%, το ΚΚΕ με 6,4% και η ΔΗΜΑΡ με 5,4%.
Η πλειοψηφία των 1.002 ερωτηθέντων (43%) εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν γινόταν σήμερα εκλογές, ενώ η ΝΔ υπολείπεται στην παράσταση νίκης με 38,4%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς (46,6%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί στο 31,8%.
Σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες (57,2%) πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) προτιμούν πρόωρες εκλογές.
Ακόμα, μόνο δύο στους δέκα (19,8%) θεωρούν ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ενώ τέσσερις στους δέκα (39,9%) θεωρούν ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
Όσον αφορά την Αλέκα Παπαρήγα, που αποχώρησε από την ηγεσία του ΚΚΕ, οι περισσότεροι ψηφοφόροι του κόμματος (77,9%) θεωρούν ότι η παρουσία της στη θέση του γενικού γραμματέα ήταν θετική.
Για τη Χρυσή Αυγή, η μεγάλη πλειοψηφία (75,4%) χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά του κόμματος στο Κοινοβούλιο, ενώ ένας στους πέντε (20,1%) τη θεωρεί δικαιολογημένη.
Σε ερώτηση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, η συντριπτική πλειονότητα (86,2%) θεωρεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για το «χαράτσι με άλλο όνομα».
Προβληματισμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη με τις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων. Το μεγαλύτερο ποσοστό (34,8%) συγκεντρώνει η απάντηση «να απολυθούν μόνο οι επίορκοι, ανίκανοι κ.λπ.». «Όχι» στις απολύσεις γενικά λένε τρεις στους δέκα (32,1%), ενώ ένα παρόμοιο ποσοστό απαντά «ναι» στις απολύσεις γενικά.
Ακόμα, σχεδόν οκτώ στους δέκα (76,4%) προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες θα ληφθούν νέα μέτρα.
Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο φαίνεται πως προκάλεσαν ανησυχίες, καθώς σε ερώτηση για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων, οι περισσότεροι (66,2%) θεωρούν ότι τα χρήματά τους δεν είναι ασφαλή.
Όσον αφορά την Προανακριτική Επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ, η συντριπτική πλειοψηφία (86,6%) θεωρεί ότι η έρευνα δεν θα φτάσει στην αλήθεια.
Για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, τέλος, σχεδόν εννέα στους δέκα (86,7%) πιστεύουν ότι πρέπει να τις διεκδικήσουμε τώρα, ενώ ένας στους δέκα (10,7%) θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας