Φόρος τιμής στη Θάτσερ από βρετανούς βουλευτές
Ειδική συνεδρίαση, αφιερωμένη στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, που απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 87 ετών θα πραγματοποιηθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές και ο βρετανός πρωθυπουργός θα αποτίσουν φόρο τιμής στη Μ.Θάτσερ, η οποία παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για πολλούς Βρετανούς.
Ειδική συνεδρίαση, αφιερωμένη στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, που απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 87 ετών θα πραγματοποιηθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Οι βουλευτές και ο βρετανός πρωθυπουργός θα αποτίσουν φόρο τιμής στη Μ.Θάτσερ, η οποία παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για πολλούς Βρετανούς.
Εκτός από τον Ντέιβιντ Κάμερον, θα μιλήσουν στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Νικ Κλεγκ και ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, ενώ μία ξεχωριστή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Λόρδων.
Η κηδεία της βαρόνης Θάτσερ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου. Στην τελετή θα παραστεί η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου.
Θα είναι η πρώτη κηδεία βρετανού πολιτικού στην οποία θα παραστεί η βασίλισσα, από τον θάνατο του Ουίστον Τσόρτσιλ το 1965.
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με στρατιωτικές τιμές στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Θα προηγηθεί πομπή που θα ξεκινήσει από το Γουεστμίνστερ.
Η είδηση του θανάτου της Μ.Θάτσερ υπενθύμισε το πόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα υπήρξε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας. Πάρτι για τον θάνατό της διοργανώθηκαν σε πολλές βρετανικές πόλεις, ενώ ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς είπε ότι ο τρόπος να τιμήσει κανείς την μνήμη της είναι «η ιδιωτικοποίηση της κηδείας της. Ας τη θέσουμε σε διαγωνισμό και ας δεχθούμε τη φθηνότερη προσφορά. Είναι αυτό που θα ήθελε και εκείνη» είπε.
Εντύπωση προκάλεσαν και τα σχόλια του αυστραλού υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος χαρακτήρισε δηλώσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ ως «προκλητικά ρατσιστικές».
Ο Μπομπ Καρ θυμήθηκε μια συζήτηση που είχε με την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας μετά το τέλος της θητείας της. Η Μ.Θάτσερ είχε προειδοποιήσει την Αυστραλία για την μετανάστευση από την Ασία.
«Εάν επιτρέψουμε σε πολλούς να έρθουν, θα δούμε τους μετανάστες να ξεπερνούν τους ντόπιους κατοίκους, τους ευρωπαίους αποίκους» του είχε πει.
Ο αυστραλός υπουργός δήλωσε ότι σοκαρίστηκε από τα σχόλια, καθώς εκεί κοντά βρισκόταν η σύζυγός του Ελένα, μαλαισιανής καταγωγής, «η οποία δεν άκουσε ευτυχώς τη δήλωση».
«Θα καταντήσετε σαν τα Φίτζι» του είπε και εκείνος δεν βρήκε να δώσει κάποια απάντηση. Πρόσθεσε, πάντως, ότι τρέφει σεβασμό για «το θάρρος της πολιτικής της ηγεσίας».
Οι δηλώσεις του αυστραλού πολιτικού δείχνουν ότι η Θάτσερ δεν υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα μόνο στη Βρετανία, αλλά και εκτός συνόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442